reserveren

Naar het zwembad, museum of theater? Eerst reserveren

Bent u van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan theater, bioscoop, zwembad of horecagelegenheid? Controleer dan eerst of u moet reserveren, want dat is op veel plekken verplicht. Wij zetten een aantal uitjes voor u op een rij die u vooraf moet bespreken.

Zwembad

Dit geldt waarschijnlijk niet voor alle zwembaden, maar in veel gevallen kunt u niet spontaan langskomen met uw zwemspullen. Zwembaden mogen maar een bepekt aantal bezoekers toelaten, dus zult u vermoedelijk vooraf telefonisch moeten reserveren. U kunt dit nakijken op de website van het zwembad naar keuze. Is het niet mogelijk om vooraf te reserveren? Houd er dan rekening mee dat het bad mogelijk vol is als u aankomt.

zwembad

In het zwembad zijn bepaalde regels waaraan zwemmers zich moeten houden.

Horeca

Sinds 1 juni 2020 zijn de Nederlandse horecagelegenheden weer open en kunt u genieten van een hapje en een drankje. Voordat u dit kunt doen moet u in 9 van de 10 gevallen wel reserveren. Bars, cafés en restaurants mogen binnen maximaal 30 gasten ontvangen die – indien zij met meer dan 2 zijn en niet in 1 huis wonen- altijd 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Het kan dus ook zijn dat de capaciteit minder is dan 30, omdat het gewoonweg niet mogelijk is om al die mensen afstand te laten houden.

Om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt, moet er gereserveerd worden. Op het terras is een reservering niet nodig, maar het kan dus voorkomen dat het vol zit.

Bioscopen

Waar u voorheen naar de bioscoop kan gaan en aan de kassa om een kaartje kan vragen, moet u nu vooraf online reserveren. Dat komt omdat bioscopen ook maar 30 bezoekers tegelijk mogen hebben, hoe groot of klein ze ook zijn. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een kaartje kunnen bemachtigen wordt iedereen opgeroepen niet met al te grote gezelschappen te komen. Ook te vroeg komen is niet verstandig, want zo kan er een rij ontstaan en dat is niet wenselijk.

bioscoop

1,5 in de beroemde bioscoop Tuschinski in Amsterdam

Musea

Normaalgesproken hoeft u alleen voor extreem drukke en populaire musea vooraf tickets te kopen, maar momenteel geldt dit voor alle musea. U kunt online een kaartje kopen waar een bepaalde starttijd op staat. Zorg ervoor dat u om die tijd bij het museum bent. Daarna kunt u er zo lang blijven als u wilt.

Theaters

Ook pre corona is het al heel normaal om vooraf een kaartje te kopen voor het theater en dat is nu niet anders. Voor theaters geldt immers ook dat er 30 mensen tegelijk in de zaal mogen zijn. Daardoor zijn veel theaterzalen flink aangepast en is er ook gesneden in het aanbod, want er kunnen geen grote producties de planken op. Het zijn dus veelal solo- en duovoorstellingen die de theaters nu aanbieden.

theater

In de Koninklijke Schouwburg in Amsterdam ziet het er u zo uit.

Pret- en dierenparken

Pretparken en dierentuinen mogen meer dan 30 mensen ontvangen, maar dat betekent niet dat hier een eindeloos stroom bezoekers naar binnen mag. Om de toestroom goed te controleren moet er ook voor een bezoek aan pret- en dierenparken vooraf een kaartje worden gekocht Groepen worden in de meeste parken nog niet toegelaten, dus als u van plan bent om meerdere mensen te gaan doet u er goed aan vooraf te kijken of dit wel is toegestaan.

Veerdiensten

Een bezoek brengen aan de Waddeneilanden kan in veel gevalen ook niet zomaar. Zo kunt u vanaf 16 juni alleen mee met de boot naar Schiermonnikoog en Ameland als u vooraf een toegangsbewijs heeft gekocht op de site van de rederij. Dit geldt ook voor de overtochten naar Terschelling en Vlieland. Wie met de boot naar Texel wil kan voor alsnog wel ter plekke een kaartje kopen.

(Bron: Nu.nl, Mauritshuis, Walibi, Rederij Ameland Schiermonnikoog)

Geef een reactie