Meldpunt Online Extra: ontvangt u voldoende pensioen?

Tijdens de live-uitzending van het Nationaal Pensioendebat is het MAX Pensioenmanifest gepresenteerd. In dit manifest pleit Omroep MAX in 5 punten voor een simpeler, eerlijker en goedkoper pensioenstelsel. Via MAXPENSIOENMANIFEST.NL kunnen Nederlanders deze morele oproep aan de pensioenwereld ondertekenen.

Vandaag, donderdag 17 mei 2018, nam MAX-presentatrice Elles de Bruin in Meldpunt Online een kijkje bij de MAX Ombudsman, waar de telefoon al dagen roodgloeiend staat.

Geef een reactie

Reactie

  1. Elske says:

    Ik ben 74 jaar en ontvang vanaf 2009 pensioen( van ABP) en AOW .( nooit geïndexeerd).Wat mij ook nog stoort bij de pensioenen is dat ik bruto nog steeds hetzelfde bedrag heb , maar netto steeds minder .( o.a door belastingmaatregelen – denk aan de WUL ingevoerd in 2013).En als ik dan lees dat “we”het allemaal beter krijgen ( zie onze premier ) ‘ik krijg netto steeds minder en heb dus steeds minder te besteden .Ook dat is een aandachtspunt , wat onderbelicht wordt .( kijk ook even deze maand , wanneer AOW-ers hun vakantiegeld krijgen ; minder dan verwacht , omdat de ZKV bijdrage hoger is en meer belasting ) .De overheid heeft er , naast de pensioenfondsen , mede schuld aan dat de pensioengerechtigden het steeds minder krijgen .