Makkelijker af van de maaltijdbox

Goed nieuws voor de consument. U krijgt vanaf nu 2 weken bedenktijd als u een abonnement heeft afgesloten voor een maaltijdbox. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt heeft dit afgedwongen bij de aanbieders van dergelijke boxen.

Populariteit maaltijdboxen

De markt voor maaltijdboxen is ontzettend populair. Steeds meer consumenten nemen boxen af met daarin ingrediënten voor maaltijden met de bijbehorende recepten. Consumenten worden op straat of telefonisch benaderd door een aanbieder van maaltijdboxen en gaan dan een abonnement aan waarbij zij wekelijks een maaltijdbox afnemen. Er kwamen echter steeds meer meldingen van consumenten die ongewild aan een abonnement op een maaltijdbox vast zaten. Daar komt nu verandering in.

2 weken bedenktijd

Anita Vegter, bestuurslid bij de Autoriteit Consument en Markt: “Steeds vaker worden producten zoals maaltijdboxen in de vorm van een abonnement aangeboden. Consumenten moeten weten dat je je kunt bedenken als je een abonnement hebt afgesloten. Ook als het om verse producten gaat.” De zes leveranciers van de maaltijdboxen Beebox, HelloFresh, de Krat, Marley Spoon, Mathijs Maaltijdbox en Streekbox houden zich vanaf nu aan de wettelijke bedenktermijn. Zij moeten consumenten duidelijk wijzen op de bedenktijd van het abonnement. Ook andere voorwaarden abonnement, zoals opzegmogelijkheden, dienen onder de aandacht te worden gebracht. Op de dag van ontvangst van de eerste maaltijdbox gaan de twee weken bedenktijd in. Het toch afzien van een abonnement kan zonder opgave van reden.

(Bron: Autoriteit Consument en Markt)

Geef een antwoord

Reactie

    B.R. Kok says:

    Heel blij met deze actie. Ik zat tijden met een Hellobox, eigen schuld dikke bult. De streekbox kun je wel los bestellen zonder contract. Ik heb later alsnog een contract afgesloten en ben erg tevreden met de streekbox.nl