Lidl stopt als eerste supermarkt met verkoop sigaretten

Als eerst supermarkt in Nederland stopt Lidl met de verkoop van sigaretten. De verkoop wordt gefaseerd afgebouwd, maar uiterlijk in 2022 zijn alle sigarettenpakjes uit de filialen verdwenen. 

Rookvrij

Als reden geeft de supermarktketen de teruglopende verkoopcijfers in de afgelopen jaren op. De verkoop van sigaretten zou niet meer rendabel zijn. “De trend in Nederland gaat duidelijk richting rookvrij. En dat merken wij ook aan de kassa”, aldus een woordvoerder van Lidl Nederland. De supermarktketen heeft de afgelopen jaren la meer maatregelen genomen om de verkoop van sigaretten te ontmoedigen. Vorig jaar is alle rookwaar al uit het zicht geplaatst.

Een grote stap

Volgens Verslavingskunde Nederland is dit een grote stap. “Lidl geeft hiermee een zeer belangrijk signaal naar de maatschappij in ons gezamenlijk streven om kinderen en volwassenen te beschermen tegen het roken.” Jaarlijks sterven ongeveer 20.000 mensen als gevolg van roken en 2.000 mensen door mee te roken.

Grote impact

Niet alleen voor Nederland, maar ook internationaal kan dit een grote impact hebben. Lidl heeft filialen in 30 laden. Lidl Nederland is de eerste die verkoop van sigaretten staakt. In januari 2018 kondigen Kruidvat en Trekpleister aan te stoppen met de verkoop van rookwaren.

(Bron: ANP)

Geef een reactie