Kosten autohuur tijdens vakantie moeten duidelijker

Vakantiegangers die een auto huren, moeten direct weten wat ze daarvoor moeten betalen en niet later worden verrast door extra kosten. De PvdA presenteert woensdag 27 juli 2016 een actieplan dat een einde moet maken aan dergelijke kosten.

Druk

Vaak worden consumenten onder druk gezet om ter plekke een extra verzekering af te sluiten of vraagt het verhuurbedrijf een hoog bedrag als borg. Tweede Kamerlid Duco Hoogland en Europarlementariër Agnes Jongerius willen daar vanaf. Ze pleiten ervoor om een grens te stellen aan het bedrag dat de verhuurder als borg mag vragen. De PvdA’ers willen ook een verbod op dubbel verzekeren.

Onduidelijkheid

Nu de zomervakantie is begonnen zijn er veel klachten van Nederlanders die een auto huren. Hoogland: “Onduidelijke prijzen, betalen voor schade die je niet gemaakt hebt en hoge reserveringen op de creditcard. Die misstanden klinken iedereen bekend in de oren, maar de verhuurbedrijven gaan er maar mee door. Dat moet nu maar eens afgelopen zijn.”

Talen

Ook Jongerius wil actie: “De voorwaarden voor verhuur moeten duidelijk zijn en in meer talen beschikbaar. De dekking van de verzekering moet duidelijk zijn en de keuze om iets wel of niet te verzekeren ook.”

Autoriteit Consument en Markt

Eerder stapte de Consumentenbond er al voor naar de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reacties (2)

  Hanneman says:

  Deze partij heeft ineens over veel zaken de mond vol. Zij vinden dat er maar eens een eind moet aan al het onrecht, grove geldverdienerij over de ruggen van alle beschikbare stakkers. Beetje mosterd na de maaltijd. Ze hadden al lang geleden een actieplan moeten presenteren waarin tegen al die zaken die ze met hun rechts liberale vrienden hebben “geregeld” de aanval wordt ingezet. Deze fantastische leverancier van van Rijn en, om maar eens iemand te noemen Klijnsma. Ze zijn het niet eens met de extra kosten voor mensen die auto’s huren en vinden dat er aan die praktijken een eind zou moeten komen. Waarom vinden ze niet het zelfde van de zorgverzekeraars? Waarom geen rood links fel actieplan wat de kosten van de gezondheidszorg naar beneden brengt en het grootkapitaal ’t spreekwoordelijke dak opstuurt. Over de onduidelijke prijzen en te betalen bijdragen voor de diverse aandoeningen die je in dit leven cadeau krijgt. Deze misstanden klinken ook iedereen bekend in de oren maar de zorgverzekeringen gaan er maar mee door. Dat zou nu maar eens afgelopen moeten zijn. Het maakt mij al heel lang geen zier meer uit wat deze voorheen linkse sociale partij allemaal bij elkaar wauwelt maar misschien, heel misschien neem ik ze weer serieus als ze zich bij voorbeeld eens achter het plan van het nationale zorgfonds zouden scharen in plaats van achter de relatief kleine club van mensen die zich een vakantie met een gehuurde auto kunnen veroorloven.

  oosterwijck says:

  Het is ons gelukt! De eerste 100.000 mensen hebben zich aangesloten bij het Nationaal ZorgFonds.
  Al deze mensen vinden dat het anders moet in de zorg. Zij willen zorg zonderconcurrentie, maar met samenwerking. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende reclame. En bovenal: zonder eigen risico.
  Samen bouwen wij aan betere en betaalbare zorg, voor iedereen.
  Intussen doen ook steeds meer organisaties mee, waaronder:
  50PLUS, FNV Zorg en Welzijn, KBO-Brabant, Omroep Max en de SP. Ook hebben verschillende zorgorganisaties zich aangesloten.

  Heb jij je vrienden, familie en collega’s al gevraagd om mee te doen?

  Klik op één van de knoppen hierboven om deze mail te delen, of vraag een actiepakket aan. Zo wordt onze beweging steeds groter.
  In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt.
  Zo simpel is het.
  Op naar een Nationaal ZorgFonds, zonder eigen risico.

  Strijdbare groet,
  Campagneteam Nationaal ZorgFonds