rabobank

Internetbankieren Rabobank straks zonder scanner

Voor klanten van de Rabobank wordt internetbankieren straks gemakkelijker. Nu moet er om betalingen en overboekingen te verifiëren gebruik worden gemaakt van de Rabo Scanner. Maar volgens de bank is dat niet meer nodig. 

Ontwikkelingen

De technologische ontwikkelingen gaan verder, ook op het gebied van internetbetalingen. Inmiddels zijn die ontwikkelingen zo ver, dat de volgens de bank bankieren zonder de scanner mogelijk is. Alternatieven zijn 5-cijferige inlogcodes, gebruik van de vingerafdruk en hand- en gezichtsherkenning. De scanner wordt door velen als onhandig ervaren. Om een betaling te doen moet nu nog altijd het kastje worden gebruikt. Dat belemmert het betaalgemak en aan dat gemak raken we steeds meer gewend.

Uitfaseren

De Rabo Scanner is 3,5 jaar geleden ingevoerd als opvolger van de Random Reader. De scanner leest kleur-codes en geneert daarna een signeercode. Het uitfaseren van de Rabo Scanner neemt ongeveer een jaar in beslag en gaat in de loop van 2018 van start. Klanten van de ING kunnen al enige tijd zonder kastje betalen. Deze bank is voornemens om eind dit jaar de zogeheten TAN-codes af te schaffen. SNS, ASR en de Regiobank zijn bezig om hun kastje overbodig te maken. ABN Amro houdt voorlopig nog vast aan hun e.dentifier voor betalingen.

(Bron: NOS/AD)

Geef een reactie