IKEA roept chocoladerepen terug

Woonwarenhuis IKEA riep in juni 2016 alle repen pure chocolade terug. Daar voegen zij nu nog 6 chocoladeproducten aan toe. De repen kunnen sporen van hazelnoot en amandel bevatten wat niet duidelijk op de verpakking staat. Dit kan gevaarlijk zijn voor mensen met een allergie voor hazelnoten en amandelen. 

Niet vermeld

Bij de eerste terugroepactie betrof het alleen de 100 grams repen pure chocolade Choklad Mörk 60% en 70% die sporen van melk en hazelnoot konden bevatten. Op de verpakkingen staat niet goed vermeld dat deze ingrediënten erin zitten. Het terugroepen van de repen heeft niets te maken met de productie- of houdbaarheidsdatum.

Terugbrengen

Ook op andere verpakkingen van chocoladeproducten is niet goed aangegeven wat er in zit. Daarom roept IKEA uit nog 6 producten terug. Het gaat om de 180 gramsrepen Choklad Lingon & Blåbar (vossenbes en blauwe bes), 100 gramsrepen Choklad Ljus UTZ (melk) en Choklad Nöt UTZ (hazelnoot), 450 gramsverpakkingen Godis Chokladkrokant (butterscotch), 168 gramsverpakkingen Godis Chokladrån (chocoladewafeltjes) en de 400 gramspotten Chokladkrokant Bredbar (butterscotch spread).

Consumenten mogen de repen terugbrengen naar de winkel en krijgen hun geld terug. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met IKEA op telefoonnummer: 0800-453 2649.

(Bron: ANP/IKEA)

Geef een antwoord