postzegel

Geen postzegels in huis? De postzegelcode van PostNL biedt uitkomst

Wilt u door de aanhoudende coronacrisis liever niet naar de winkel, maar heeft u wel postzegels nodig? Bijvoorbeeld omdat u kerstkaarten wilt sturen? Dan kan de postzegelcode van PostNL uitkomst bieden. 

Postzegelcode

De postzegelcode van PostNL, het grootste postbedrijf van ons land, is te koop in de app of op de website van dit bedrijf. Zoals de naam al zegt gaat het hier om een code die dient als postzegel. Zodra u de uit 9 tekens bestaande code heeft gekocht, kunt u deze noteren op de plek waar u normaal een postzegel plakt. Het is dus wel de bedoeling dat u de code ook in ‘postzegel-vorm’ noteert. Dat wil zeggen dat u 3 rijtjes van 3 tekens onder elkaar schrijft.

Oudere zegels

Als u het niet ziet zitten om met een postzegelcode te werken, kunt u ook kijken of u ergens in een laatje nog wat oude postzegels heeft liggen. Die kunt u meestal ook nog gebruiken. U kunt alle postzegels met daarop een bedrag in euro’s op uw post plakken. Het maakt dus niet uit of deze uit 2005 komen of uit 2020. Let er wel op dat u de kaart goed frankeert, want de tarieven zijn natuurlijk veranderd in de loop van de jaren.

Bijplakken

Zo is een decemberzegel uitgegeven tussen 2005 en 2007 0,29 cent waard, terwijl de huidige zegels een waarde van 0,86 cent vertegenwoordigen. Dat betekent dus dat u er voor 0,57 cent moet bijplakken. Dat bijplakken kan met speciale bijplakzegels, maar u kunt hier ook andere zegels voor gebruiken.

Zegels met daarop een waarde in guldens kunt u helaas niet meer gebruiken.

(Bron: PostNL)

Geef een reactie