gasfornuizen Bosch Siemens

Fornuizen Bosch en Siemens mogelijk gevaarlijk

Bosch en Siemens roepen eigenaren van gasfornuizen van deze merken op hun apparaat te controleren of het veilig is. Er is mogelijk iets mis met de gaskoppeling waardoor explosiegevaar kan ontstaan. 

Defecte koppeling

In Nederland gaat het om 206.000 gasfornuizen en kookplaten die gemaakt zijn tussen 2006 en 2011. In oktober 2016 deed het bedrijf al een oproep om toestellen die gemaakt zijn tussen 2009 en 2011 te controleren. Toen leekt het te gaan om 100.000 apparaten. Door de uitbreiding van het jaar van fabricage komen daar nu nog eens 100.000 bij.

Het defect is aan het licht gekomen door een incident in Duitsland. De producent ontdekte dat een metalen onderdeel in de koppeling van de gastoestellen aan de gasleiding in de loop van de itjd versleten raakt. Het onderdeel kan los gaan zitten, waardoor er gas ontsnapt.

Controleer uw apparaat

Op de website van Bosch Siemens kunt u controleren of uw apparaat in orde is. Na het invullen van de juiste gegevens krijgt u van het bedrijf bericht of uw toestel in orde is. Bosch Siemens adviseert voor de zekerheid de gaskraan van het fornuis dicht te draaien tot u zeker weet of het apparaat in orde is.

U kunt ook bellen met de klantenservice van Bosch Siemens via telefoonnummer: 0800-1908. Is het apparaat niet in orde, dan stuurt het bedrijf binnen een dag een monteur langs. Het onderdeel waar de storing in zit wordt kosteloos vervangen.

(Bron: NOS/Bosch Siemens)

Geef een reactie