Er komt een voedings-app

Heeft u ook zo’n moeite met het lezen van de kleine lettertjes op etiketten van producten in de supermarkt? De oplossing is nabij. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid laat een voedings-app ontwikkelen.

Objectieve informatie

De app moeten consumenten van objectieve informatie voorzien over de samenstelling en voedingswaarde van producten. Of u nu informatie zoekt die verband houdt met een allergie, of gewoon graag wilt weten welke producten passen in een gezonde maaltijd, het moet via de app makkelijk te vinden zijn. Minister Schippers vindt dat producten ook altijd met elkaar vergeleken moeten kunnen worden op de hoeveelheid suiker, zout of ongezonde vetten.

Actieplan etikettering

De app is onderdeel van het actieplan etikettering. Dit actieplan bestaat uit 3 onderdelen. Goede voorlichting en innovatie van de informatievoorziening, hieronder valt de app. De informatie op het etiket moet gebaseerd zijn op heldere en eenduidige regelgeving. Deze wordt veelal Europees vastgelegd. Daarnaast stat bescherming van de volksgezondheid net als eerlijkheid in de handel en de keuzevrijheid voor de consument. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit zorgt voor het toezicht op de naleving van etiketteringverplichtingen.

(Bron: ANP/Rijksoverheid)

Geef een reactie