autoverzekeringspremie

80-jarige betaalt fors meer autoverzekeringspremie

Bent u 80-plusser en en heeft u nog een autoverzekering? Dan betaalt u fors meer voor uw premie. Volgens de vergelijkingswebsite Geld.nl betalen automobilisten van 80 jaar en ouder vaak de helft meer voor een autoverzekeringspremie, dan 65-jarigen. Daarnaast zijn 80-jarigen niet bij elke verzekeraar welkom. 

Grote verschillen in hoogte premie

Bij sommige verzekeraars betaalt een 70-jarige automobilist 25 procent meer premie voor dezelfde verzekering als iemand van 65 jaar. De verschillen tussen 70- en 75-jarigen zijn nog groter. Voor bijvoorbeeld een Toyota Yaris met 8 schadevrije jaren kan het verschil oplopen tot maximaal 53 procent meer premie.

Minder aanbod voor 80-plussers

Daarnaast is er een groot verschil in de hoeveelheid aanbieders. Kan een 65-jarige automobilist nog kiezen uit 27 verzekeraars. Een 80-jarige moet het doen met 15 verzekeraars die hen een autoverzekering willen verkopen.

Risicogroep

Volgens verzekeraars betalen ouderen meer, omdat zij een groter risico opleveren. Cijfers bevestigen dit risico, want 50-plussers komen vaker om door auto-ongelukken dan dertigers en veertigers. Jongeren onder de 25 jaar betalen overigens ook meer premie. Want ook zij behoren tot een risicogroep.

(Bron: ANP)

Geef een reactie