1 op de 7 huishoudens wisselt van energieleverancier

Het overstappen naar een andere energiemaatschappij blijkt populair. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) meldt dat consumenten nog nooit eerder zoveel wisselden van energieleverancier.

Voordelig

Afgelopen jaar wisselde ruim 14% van alle huishoudens van energieaanbieder. Dat blijkt uit de nieuwe overstapcijfers van ACM. De prijs blijkt de belangrijkste reden voor mensen om over te stappen, want de wissel is vaak voordelig. Als u nog nooit eerder wisselde van leverancier en nu kiest voor een goedkoper alternatief, kunt u meer dan 400 euro per jaar besparen.

Prijsdaling

Volgens Anita Vegter van ACM houden leveranciers hun aanbod en service scherp in de gaten door deze consumentenwissel. Daarnaast zorgen deze overstappers ook voor innovatie binnen energiebedrijven. De prijs van gas en elektriciteit blijft afnemen. Een gemiddelde energierekening daalde in het afgelopen jaar van 1.715 naar 1.699 euro per jaar.

Transparantie

Het ACM heeft de afgelopen tijd gehamerd op transparantie binnen de energiebedrijven. De focus ligt daarbij voornamelijk op de informatievoorziening op de websites van de leveranciers. Dankzij duidelijke informatie kan de consument namelijk een weloverwogen keuze maken om over te stappen of niet. Ter bevordering van de transparantie heeft de Autoriteit een set regels opgesteld voor de energiemaatschappijen.

Wat zijn uw ervaringen met het overstappen naar een andere energieleverancier?

Geef een antwoord