Ilse-Wagner

Gezocht: informatie en foto’s over Ilse Wagner, vriendin van Anne Frank

Over het leven van Anne Frank is veel bekend. Haar dagboek heeft veel informatie over de situatie van haar en haar familie in het Achterhuis naar buiten gebracht. In haar dagboek schrijft ze ook over haar vrienden en vriendinnen. Van een aantal is inmiddels meer bekend, maar van haar vriendin Ilse Wagner niet.

Ilse Wagner

In het dagboek van Anne wordt een paar keer de naam Ilse Wagner genoemd, een vriendin. Maar veel meer is er over haar niet te vinden. Het lijkt of ze is ‘weggegumd’. Dat is de aanleiding voor Patty-Lou Middel-Leenheer en Janny van der Molen om er een podcast over te maken.

In de podcast gaat Patty op zoek naar wie Ilse Wagner is geweest voordat zij naar Sobibor werd getransporteerd. Janny van der Molen schreef een boek over Anne Frank en haar vriendinnen en is ook betrokken bij de podcast.

Informatie en foto’s gezocht

De podcastmakers gaan terug naar de plekken die het leven van de familie Wagner bepaalden. Ze komen meer over Ilse te weten. Maar ze zoeken ook nog hulp. Wie weet er nog iets over Ilse en haar familie? Ze hebben tussen 1939 en begin 1943 gewoond in de Grevelingenstraat en aan het President Steynplantsoen in Amsterdam. Heeft u nog foto’s van Ilse en haar familie? Patty en Janny komen dan graag met u in contact. Dat kan via mail: info@audiodroom.nl of door te bellen met Patty: 06 – 86 88 99 18.

De podcastserie Weggegumd is vanaf 2 april 2023 te luisteren via diverse podcastplatformen. Beluister hier vast een stukje van de podcast.

(Foto: Patty-Lou Middel-Leenheer)

Geef een reactie