Duur 05:05
Gepubliceerd op 18 april 2016

Deel 8: IJskofie en Caffe Freddo

IJskoffie is ook zeker een lekker drankje, dat u een fris gevoel geeft. U leert de traditionele ijskoffie te maken in deze stap en niet alleen dat, u krijgt ook het recept van een variant: de caffe freddo.

Ingrediënten ijskoffie

  • 1 dubbele espresso
  • 50 ml gecondenseerde melk
  • 10 ijsklontjes (los van elkaar)
  • 1 theelepel vanille suiker
  • Ook nodig: een blender

Bereiding

  • Breng de ijsblokjes en een schepje vanille suiker bij elkaar in de blender;
  • Voeg de gecondenseerde melk toe;
  • Giet de koffie in de blender en zet de blender zo’n 8 tellen aan;
  • Schenk vervolgens de ijskoffie in een mooi hoog glas;
  • Daar staat hij dan, de frisse ijskoffie!

Ingrediënten caffe freddo

  • 1 dubbele espresso
  • 2 theelepels bruine basterdsuiker
  • 2 theelepels koffie likeur
  • 1 theelepel witte suiker
  • 60 ml slagroom (bekertje)
  • 10 ijsblokjes
  • Ook nodig: een blender

Bereiding

  • Schep de bruine suiker in een glas;
  • Schenk de koffie erbij, meng dit en laat het even staan;
  • Schep de suiker door de slagroom en klop dit stijf;
  • Doe de ijsblokjes in de blender en giet het koffie/suiker mengsel erbij;
  • Giet een theelepel koffie likeur in de blender en doe er een klein beetje slagroom bij in;
  • Vervolgens zet u de blender aan tot de ijsblokjes in kleinere stukjes in de blender zwemmen;
  • Giet in een mooi uitlopend glas de rest van de koffielikeur;
  • Giet de inhoud van de blender in het glas en schenk de rest van de slagroom op de koffie;
  • Dat ziet er feestelijk uit!

Nu kunt u 2 heerlijke ijskoffievarianten maken. Leuk om samen met een vriend of vriendin van te genieten! Deel 9 gaat over een hele bijzondere koffiespecialiteit: barraquito. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer