Duur 02:58
Gepubliceerd op 23 mei 2016

Deel 7: Snoeren

Tegenwoordig hebben we veel elektrische apparaten. Vaak staan ze bij elkaar, denk aan de tv, stereo, spelcomputer… met als gevolg een snoerenmassa. Hoe werkt u snoeren op een veilige manier weg?

Warmte

De stroom die door snoeren heen loopt, zorgt voor warmte. De draden in een snoer worden geïsoleerd door een plastic omhulsel. Bij oververhitting kan het plastic smelten en kan brand ontstaan. Bij apparaten die veel stroom vragen zoals de vaatwasser, de magnetron of het strijkijzer is het belangrijk dat de snoeren hun warmte goed kwijt kunnen.

Bedrading

Om draden in uw huis veilig van A naar B te laten lopen, kunt u gebruikmaken van kabelgoten of holle plinten. Op die manier voorkomt u dat kabels beschadigen, doordat u er vaak op stapt of erover struikelt.

Ventilatie

Een wirwar van snoeren vindt u op plaatsen waar meerdere apparaten staan, zoals een bureau met computer, printer en scanner. Of de tv-hoek met televisie, spelcomputer en stereo-installatie. Deze snoeren kunt u clusteren met behulp van kabelgoten, kabelclips of klittenband. Het is ook mogelijk om onder uw een bureau een kabelrek te monteren.

De verwarming! In deel 8 ziet u hoe u de radiator ontlucht. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer