Duur 02:48
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 5: Bonboreo

Deze bonbon heeft, zoals al uit de naam blijkt, een oreokoekje als basis.
Dit zijn chocoladekoekjes met een vanillevulling ertussen. Omdat u een koekje als basis gebruikt, is deze bonbon al redelijk snel klaar.

Benodigdheden:

  • keukenmachine
  • bakpapier
  • vriezer
  • 2 vorken
  • koelkast

Ingrediënten voor 12 bonbons:

  • 1 rol oreokoekjes zonder chocolade
  • 100 gram naturel roomkaas
  • 100 gram melkchocola

Bereiding:

  1. Maak 1 rol oreokoekjes fijn, dit kan in een blender of een keukenmachine. Heeft u deze niet? Doe de koekjes dan in een theedoek en ga er voorzichtig op slaan met een deegroller.
  2. Doe alle roomkaas in een kom en voeg de gemalen koekjes eraan toe. Meng dit tot een geheel.
  3. Draai er balletjes van, van ongeveer 3 cm doorsnee.
  4. Leg ze op een met bakpapier beklede snijplank en zet ze 15 minuten in de koelkast.
  5. Smelt ondertussen 100 gram melk chocola au bain-marie.
    Tip:
    wanneer u chocola gaat smelten, is het vaak handig om met druppels chocola te werken. Heeft u dit niet? Gebruik dan Zwitserse chocola en breek dit in blokjes voordat u het gaat smelten. Dit bevordert het smeltproces.
  6. Laat de chocola afkoelen tot 32°C door het te tempereren.
  7. Haal met 2 vorken de balletjes één voor één door de chocola en leg ze weer op het bakpapier.
  8. Laat ze 30 minuten uitharden in de koelkast.
  9. Leg ze na het uitharden op een mooi bord en uitdelen maar.

Deze bonbon is rond en ziet er erg mooi uit als u er een stapeltje van op een wit bord legt. Omdat deze bonbon redelijk machtig is en dus flink vult, is uitdelen zeker een verstandige keuze. In deel 6 gaat een bonbon met een vleugje alcohol maken. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer