Duur 04:07
Gepubliceerd op 19 mei 2016

Deel 10: Chocolade bakjes

Als laatste maar zeker niet de minste, het chocolade bakje. Dit bakje maakt u van chocola en kunt u dus ook helemaal opeten. U kunt er bonbons in serveren, maar u kunt er ook een schepje ijs in doen! De bakjes die helemaal dicht zijn, kunt u ook serveren met iets te drinken erin. Vergeet er niet een rietje bij te serveren, want de wand van dit bakje is erg kwetsbaar.

Benodigdheden:

 • pan
 • kom
 • waterballonnen
 • snijplank
 • bakpapier
 • lepel
 • vork
 • schaar
 • kunststof spatel

Ingrediënten voor 6 bakjes:

 • 200 gram pure chocola

Bereiding:

 1. Smelt 200 gram pure chocola au bain-marie.
 2. Tempereer het terug naar 32°C.
  Tip:
  let er goed op dat u de chocola pas gebruikt als het op de gewenste temperatuur is, is het warmer dan 32°C en gebruikt u het toch, dan bestaat de kans dat de ballon knapt. Dat zou zonde zijn van de mooie muren in de keuken…
 3. Blaas de 6 ballonnen middelmatig op.
 4. Draai met een eetlepel zes ronde chocola plakjes een eindje uit elkaar op de met bakpapier beklede snijplank.
 5. Rol elke ballon tot de helft door de chocola met de bolle kant.
 6. Zit er aan elke kant evenveel chocola? Plak de ballon dan met de chocolade kant op één van de ronde chocolaplakjes.
  Tip:
  druk de ballon niet te hard op het plakje chocola. Als u te hard drukt, krijgt u namelijk een gaatje onderin het bakje. Als hij vast staat, staat hij vast.
 7. Doe dit met elke ballon tot u 6 ballonnen naast elkaar heeft staan op de snijplank.
 8. Zet de snijplank 20 minuten op een koude plek. Dit kan in de winter buiten en in de zomer kunt u ruimte maken in de koelkast voor de snijplank.
 9. Is de chocola hard? Knip dan voorzichtig bovenin de sluiting van de ballon een klein gaatje.
  Tip:
  Knip een klein gaatje, zodat het lucht er geleidelijk uit loopt. Maakt u het gaatje te groot, dan heeft u kans dat de ballon niet snel genoeg los komt van de chocola en dat het bakje breekt aan de zijkant.

Nu weet u hoe u een toetje serveert waar u geen afwas aan overhoudt. Dit bakje is in zijn geheel op te eten en een must onder de chocoladeliefhebbers. Het is ook leuk om uw zelfgemaakte bonbons in dit bakje te serveren of het bakje met bonbons in te pakken en weg te geven als cadeau.

Wilt u nou voor een feestje over een week de bonbons bewaren? Dat kan! Bewaar de bonbons afgesloten in de koelkast, dit kan vanaf het moment dat ze gemaakt zijn nog 3 weken. U heeft de cursus nu afgerond. U kunt nu een certificaat downloaden als bewijs van deelname aan deze cursus. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer