Tijd voor MAX

Amusement

Middag magazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag,
17.10 uur op NPO 1

Di 21 januari 2020 17:10 NPO 1 42 min
Herhaald op 22 januari 2020 NPO 1

Tijd voor MAX in het teken van de CliniClowns

Te gast: Jack van Gelder, Astrid Joosten, Bea Westervelt, Bas de Bont, Frans Bauer en Anna Yilmaz.

Dinsdag 21 januari vraagt Tijd voor MAX aandacht voor het bijzondere werk van de CliniClowns. Zij doen er alles aan om te zorgen dat zieke kinderen, kinderen met een beperking en mensen met dementie weer even zichzelf kunnen zijn. Je goed voelen zit niet alleen in je lijf. Het zit ook tussen je oren. CliniClowns zijn er voor de persoon achter de patiënt.

Bas de Bont werkte als acteur in het theater, maar besloot CliniClown te worden. Hij wordt als clown Bluf gevolgd tijdens zijn wekelijkse bezoeken aan het Admiraal de Ruyter ziekenhuis in Goes, waar hij zowel kinderen als ouders weer even laat lachen. Hij vertelt wat dit vak zo leuk maakt en hoe je een CliniClown wordt.

Ambassadeurs Jack van Gelder en Astrid Joosten schuiven aan. Jack is dit jaar al 20 jaar ambassadeur van CliniClowns. Hij vertelt over het belang van CliniClowns in de zorg en dat ze echt een verschil kunnen maken tijdens een revalidatie.

Bea Westervelt werkt al 13 jaar als clown Biba. Ze vertelt over wat het clownsspel teweegbrengt bij mensen met dementie. Met improvisatiespel, verbeelding en verwondering maakt ze persoonlijk contact met patiënten.

Verder treedt Zanger Frans Bauer op. Ook ging hij met het programma ‘Goed voor elkaar’ op pad met CliniClowns.

En in de keuken staat Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz. Ze maakt speciale cupcakes!