Tijd voor MAX

Informatief

Middagmagazine met Sybrand Niessen en Martine van Os

Elke werkdag om 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

Do 5 december 2019 17:10 NPO 1 41 min
Herhaald op 6 december 2019 NPO 1

O, kom maar eens kijken!

Te gast: Erik Scherder, Fenna Ramos, Jaap Robben, Jeroen Kramer, Jochem Nooyen en Eva Posthuma de Boer.

5 december viert Sinterklaas zijn verjaardag en natuurlijk hoort daar een mooi feest bij, zoals het Zapp Sinterklaasfeest in de Jaarbeurs in Utrecht. Eén van de velen die dit feest met de Sint meevieren is Zapp-presentatrice Fenna Ramos.

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder vertelt over het belang van muziek in de klas: leerlingen moeten zingen, dansen en naar muziek luisteren, dat is goed voor de ontwikkeling en het functioneren van het brein.

Voor mind-illusionist Jochem Nooyen zijn zelfs je gedachten niet veilig, dat bewijst hij in zijn theatershow met de veelzeggende naam Privacy. Hij laat wat spannende Sinterklaastrucjes zien.

Dichter Jaap Robben mag natuurlijk niet ontbreken want er moeten vast nog de nodige sinterklaasgedichten van een rijmende slotregel worden voorzien. Ter inspiratie heeft Jaap een aantal fraaie voorbeelden van sinterklaaspoëzie uit het archief opgediept.

In de keuken schrijfster Eva Posthuma de Boer; behalve twee kookboeken heeft ze nu ook een podcast over koken op haar naam staan: de Keukencast. Bij ons toont ze haar culinaire kunnen.

Presentator Jeroen Kramer is natuurlijk bekend van het Sinterklaasjournaal én altijd aanwezig bij de intocht van de Goedheiligman. Hij laat zich van een andere kant zien: hij zingt een prachtig nummer.