Een podcast over een fotograaf met een missie

Te gast: Annejet van der Zijl, Francis Kuijk, The Kik, Jan Banning en Katinka Baehr, Niek Barendsen en Ellen Pieters.

Annejet van der Zijl schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk. Het verhaal is een liefdesgeschiedenis van een blanke man met een slavenmeisje in het Zuiden van Amerika begin 19e eeuw. Hoe kwam ze op dit verhaal?

Van nepnieuws tot zorg, van klimaat tot #metoo, van integratie tot Piet. Met de nieuwe satirische serie Nieuw Zeer worden deze veelal gevoelige onderwerpen, met een flinke dosis humor onder de loep genomen. Niek Barendsen en Ellen Pieters zijn twee van de acteurs die in de sketches te zien zijn.

Fotograaf Jan Banning zet zich al jaren in voor een vrouw die hij maar één keer ontmoet heeft: Christina Boyer. Hij fotografeerde haar in een gevangenis in Georgia waar ze een levenslange straf uitzit voor een moord. Maar Banning raakt ervan overtuigd dat Christina onschuldig is, en zet alles op alles om haar vrij te krijgen. Radiomaker Katinka Baehr volgde Banning een jaar lang. Het resultaat is de podcast Jan & Christina.

Het optreden is van de band The Kik, die na hun recente tribute aan Boudewijn de Groot op hun pas verschenen album Jin weer met nieuw eigen materiaal komen.

In de keuken staat voormalig Heel Holland Bakt-kandidaat Francis Kuijk. Ze kookt Indonesisch voor ons!