Benja Bruining te zien in de tolk van Java

Te gast: Benja Bruining, Paul Haenen, Wilbert Plijnaar, Karin Luiten, Mariska van Kolck en Dook van Dijck.

Acteur Benja Bruining is te zien in de voorstelling De tolk van Java, naar het gelijknamige prijswinnende boek van Alfred Birney. De Tolk van Java gaat over de trauma’s die vele gemengde Nederlandse en Indische gezinnen overhielden aan de strijd om de onafhankelijkheid van Indonesië.

Cabaretier en acteur Paul Haenen vertelt over Haenen brengt vreugde, zijn theatershow waarin hij als Paul Haenen zijn persoonlijke visie geeft op actuele gebeurtenissen. Maar toch ook nog af en toe Dominee Gremdaat en Margreet Dolman aan het woord laat.

Striptekenaar en story artist Wilbert Plijnaar over het boek van collega-striptekenaar Peter de Wit Een Rotterdammer in Hollywood dat het leven en de carrière van Plijnaar. Die onder andere voor de Pep en de Donald Duck werkte en later in Hollywood betrokken was bij beroemde animatiefilms als Shrek en Ice Age, als onderwerp heeft.

In de keuken culinair journalist en kookboekenschrijver Karin Luiten.

Het optreden is van musicalacteurs Mariska van Kolck en Dook van Dijck die vanaf januari te zien en te horen zijn in de nieuwe musical Haal het doek maar op, over artiesten die samen op schnabbeltoer zijn en tijdens eindeloze busritten lief en leed met elkaar delen.