Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Vr 6 oktober 2017 10:35 NPO 1 16 min
Herhaald op 6 oktober 2017 NPO 1

Noedels met gewokte garnalen en paksoi

Sandra en Mounir nemen u aan de hand bij het maken van recepten die makkelijk en verrassend zijn.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we noedels met gewokte garnalen en paksoi.

In dit gerecht is hoisinsaus een van de smaakmakers. Hoisinsaus is een zoete saus gemaakt van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water. Hoi Sin betekent in het Kantonees zeedieren. En dat is opmerkelijk, want in de saus komen geen 'zeedieren' voor. De saus wordt het meest gebruikt als smaakmaker bij vleesgerechten. Maar ook bij visgerechten is het een heerlijke toevoeging. Sandra gebruikt het in haar recept met noedels, gewokte garnalen en paksoi.