Kook mee met MAX

Informatief

Sandra Ysbrandy en Mounir Toub nemen de kijker aan de hand bij het maken van makkelijke en verrassende gerechten.

Elke maandag t/m donderdag.
Om 12.05 uur op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

De herhalingen van Kook mee met MAX kunt u niet online terugkijken.

Vr 6 juli 2018 10:15 NPO 1 14 min
Herhaald op 6 juli 2018 NPO 1

Mexicaanse ovenschotel

Sandra en Mounir nemen u aan de hand bij het maken van recepten die makkelijk en verrassend zijn.

De recepten blinken uit in eenvoud en diversiteit, waar geen ingewikkelde apparaten voor nodig zijn. De chefs werken zoveel mogelijk met seizoensproducten en ingrediënten van eigen bodem. Zo duurzaam mogelijk!

Vandaag maken we Mexicaanse ovenschotel

Komijn is een plant. In de keuken gebruiken wij de zaadjes van de plant. In zijn geheel zijn ze smal en langwerpig. De smaak is nootachtig, maar ook wel heel specifiek. Bij ons is komijn ook wel bekend als djintan. Dat is de gemalen versie die veel in de Oosterse keuken wordt gebruikt. Maar komijn, ook wel kummel genoemd, wordt ook in de westerse keuken veelvuldig gebruikt. Mounir verwerkt het in een Mexicaanse ovenschotel.

Dit is een herhaling van 13 oktober 2017.