Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Di 18 december 2018 18:25 NPO 2 16 min
Herhaald op 19 december 2018 NPO 2

Hallo Nederland

Bij pensioenfondsen ligt nog veel geld te wachten op exen, tukker maakt extra warme slaapzakken voor vluchtelingen in Zuid-Europa en voetbalverzamelaar Jos krijgt eigen museum.

Bij pensioenfondsen ligt nog veel geld op de plank dat eigenlijk bestemd is voor ex-gehuwden. Geld dat niet kan worden uitgekeerd omdat die voormalige gehuwden zich niet bij het pensioenfonds hebben gemeld. Dit Bijzonder Partnerpensioen wordt uitbetaald door het pensioenfonds als de ex-echtgenoot is overleden. Maar veel exen weten dat vaak niet. MAX Ombudsman is erin gedoken en zag dat mogelijk tienduizenden mensen nog geld tegoed hebben.

Verder: in een klein atelier in Enschede is de afgelopen weken hard gewerkt aan het maken van honderden zogenoemde Sheltersuits. Dat zijn een soort warme slaapzakken voor extreme winterse omstandigheden. Ze worden speciaal gemaakt voor vluchtelingen die in winterse omstandigheden leven in vluchtelingenkampen. Morgen worden zeshonderd van die Sheltersuits afgeleverd in Sarajevo. Hoogstpersoonlijk door de initiatiefnemer van de Sheltersuits Bas Timmer.

En je kunt het zo gek niet verzinnen of voetbalverzamelaar Jos heeft het. Van een lederhose van Louis van Gaal en een shirt van Maradona tot aan duizenden shirts, voetballen, trofeeën en nog veel meer. Het is een verzameling waar menig voetbalfan jaloers op zal zijn. En zelfs voetballers zelf kloppen bij Jos aan met de vraag of hij nog iets van ze heeft. Kortom, het werd tijd voor een publieke plek. En daarom krijgt Jos zijn eigen museum.