Hallo Nederland

Informatief

Dagelijks actuele, ontroerende en verrassende verhalen van eigen bodem.

Ma 17 december 2018 18:25 NPO 2 16 min
Herhaald op 18 december 2018 NPO 2

Hallo Nederland

GroenLinks wil dat de productie van xtc in handen van de overheid komt, Burgers' Zoo past voor het eerst succesvol anticonceptie toe bij een vis en spanning bij uitreiking Michelinsterren.

GroenLinks wil dat de productie van xtc onder regie komt van de overheid, en daarmee uit het criminele circuit wordt gehaald. Dat zegt Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg (GroenLinks) in een interview met de Volkskrant. In diezelfde krant pleit de Bredase burgemeester Paul Depla (PvdA) voor het opheffen van het verbod op xtc-gebruik.

Verder: een wereldprimeur voor Burgers' Zoo in Arnhem. Het is ze daar gelukt om als allereerste succesvol anticonceptie toe te passen bij een vis. En dan gaat het om een flinke vis: de gevlekte adelaarsrog.

En Nederland heeft twaalf nieuwe restaurants met een Michelinster. Dat bleek vandaag bij de bekendmaking in Amsterdam. Chefkok Thijs Meliefste was ook uitgenodigd bij de bekendmaking, voor de derde keer alweer. De twee voorgaande keren won hij de ster niet. Vandaag was de spanning bij hem en zijn team in het restaurant dan ook extra hoog. Want drie maal is scheepsrecht, toch?