Duur 03:07
Gepubliceerd op 21 november 2021

ARIA Aangekleed #7: vrijheid in de keuze van de kostuums

In ARIA Aangekleed geeft Maarten Spruyt, art director kostuums, haar en make-up, een kijkje achter de schermen van het programma ARIA. Voor het programma is hem gevraagd een moderne vertaling van de rol te maken in de kostuums van de kandidaten. Wat, en vooral wie, komt daar allemaal bij kijken? In een 8-delige serie krijgt u een bijzonder en exclusief kijkje achter de schermen.

Keuze vrijheid

Zo heel af en toe ontstaat er wat meer vrijheid in de interpretatie van de kostuums. Neem het nummer O sole mio van Di Capua dat Michiel ten gehore gaat brengen. Daarbij draait het meer om het nummer dan de opera. Dat biedt Maarten en zijn collega’s wat meer vrijheid om het in te vullen. Ze leren de kandidaten ook steeds beter kennen en weten inmiddels goed wat bij hen past en niet. Eleonora vertelt hoe het is om je personage tot stand te zien komen. “Van tevoren is het een beetje abstract, maar als dan alles bij elkaar komt, dan vindt er een soort transformatie plaats.”

De 8-delige online serie ARIA Aangekleed is wekelijks vanaf 10 oktober 2021, gelijk aan de uitzendingen van ARIA, te zien hier op MAX Vandaag.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer