nachtzuster

Nachtzuster maakt 2 uitzendingen speciaal voor internetlozen

In de Nachtzuster-uitzendingen van 9 en 30 maart 2018 ruimt Nachtzuster Astrid de Jong van MAX 1 uur in voor mensen die geen internet willen of kunnen gebruiken. Tussen 03.00 en 04.00 uur schuift MAX Ombudsman Rogier de Haan bij Astrid aan om samen de helpende hand uit te steken naar alle ‘internetlozen’ van ons land. Waarom zij dit doet? Wij vragen het haar.

Kun je uitleggen waar het idee vandaan komt om 2 uitzendingen te maken speciaal voor mensen zonder internet?
“Ik krijg tijdens mijn uitzendingen regelmatig vragen van mensen zonder internet. Zij vragen zich bijvoorbeeld af hoe ze contact op kunnen nemen met de overheid, want dit is tegenwoordig vrij lastig als je geen internet hebt. Toen ben ik me hierin gaan verdiepen en sprak ik MAX Ombudsman Rogier de Haan erover. Hij heeft inzicht in de problemen die kunnen ontstaan als je ouder bent en geen internet gebruikt. Zodoende ontstond het idee voor deze uitzendingen, want radio hebben deze mensen natuurlijk wel.”

Wat voor vragen verwachten jullie tijdens deze uitzendingen?
“Rogier ziet het als een heel goede kans om te kijken waar mensen zonder internet tegenaan lopen. Mensen zonder internet denken waarschijnlijk niet op een willekeurige doordeweekse dag : “kom, laat ik het spreekuur van de MAX Ombudsman eens bellen om te vertellen waar ik allemaal tegenaan loop.” Dat doen ze alleen bij grote dingen, maar niet bij kleine problemen. Die blijven dus onopgemerkt en via deze uitzendingen kunnen zij deze dingen toch aan Rogier vragen.”

Jullie maken 2 uitzendingen. Waarom 2?
“Mocht Rogier in de eerste uitzending niet alle vragen kunnen beantwoorden, omdat hij bijvoorbeeld nog iets nader moet uitzoeken, dan kan hij hier op 30 maart op terugkomen. We hopen trouwens ook dat mensen met verstand van zaken met antwoorden komen op de vragen. Dat is toch de kracht van het programma, want het is al meerdere malen gebleken dat luisteraars met heel goede tips komen die mensen zonder internet echt verder kunnen helpen.”

Wilt u een vraag stellen tijdens 1 van de uitzendingen? Dan kan dat door te bellen naar 0800-1121. Er kunnen in de overige uren van de uitzendingen natuurlijk ook vragen gesteld worden door mensen mét internet. Dit kan door te bellen naar het eerder genoemde nummer of door te mailen naar nachtzuster@omroepmax.nl.

Nachtzuster, elke donderdag op vrijdagnacht van 02.00 tot 06.00 uur, NPO Radio 1.

Geef een antwoord

Reacties (2)

 1. Basisprincipe says:

  Geweldig programma, de Nachtzuster!
  Astrid steekt qua presentatie met kop en schouders boven de andere presentatoren in de nacht programma’s!
  Ik luister al jaren via uitzending gemist!

 2. Baba says:

  Hoi Astrid.
  Even een reactie. Ik heb een vriend/ kennis die en internetloos is en analfabeet is. Dubbel probleem dus. Met alle problemen. van dien. Hij is Afrikaans en 50 jaar. En loopt tegen al die internet verplichtingen aan. Hij komt altijd naar mij om die dingen te regelen. Alleen als ik er niet ben , heeft hij een probleem. Op het werk. Betalingen. Eigenlijk met alles.

  Groeten

  Baba.