De Smaak van Vroeger

De Smaak van Vroeger #6: de Zwitserse lekkernij wähe

In de podcastserie De Smaak van Vroeger gaat Janny van der Heijden op zoek naar eet-herinneringen. Wat kwam er vroeger dagelijks op tafel en waar werd naar uitgekeken? Welke geur brengt mooie of juist minder leuke herinneringen naar boven? Hoe zag een feestmaaltijd er uit en werd er ook getrakteerd? Was er armoede of welvaart? Janny gaat kriskras door Nederland om herinneringen op te halen bij mensen die daar smakelijk over kunnen vertellen én verrast hen met het favoriete lekkers uit hun jeugd. 

Aflevering 6: de Zwitserse lekkernij wähe

Janny bezoekt in Amersfoort mevrouw Scherpenhuijsen Rom – Kaufmann. Ze groeit op in Zwitserland in een familie van goede afkomst. Voor het werk van haar man reist ze de hele wereld over en eet in de beste restaurants. Eén van haar favoriete bestemmingen is Japan, waar haar zoon een tijdlang woont. Op haar 90ste verjaardag sprong mevrouw Scherpenhuijsen nog van een Zwitserse berg af met een parapente. Eén van haar Zwitserse lievelingsgerechten is de wähe, een soort vlaai die zowel hartig als zoet gemaakt kan worden. Janny bakt er één met nectarines en neemt die mee.

 

 

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag/podcast, op NPO Radio 5 en in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie