de smaak van vroeger

De Smaak van Vroeger #4: Zeeuwse krukels en oesters

In de podcastserie De Smaak van Vroeger gaat Janny van der Heijden op zoek naar eet-herinneringen. Wat kwam er vroeger dagelijks op tafel en waar werd naar uitgekeken? Welke geur brengt mooie of juist minder leuke herinneringen naar boven? Hoe zag een feestmaaltijd er uit en werd er ook getrakteerd? Was er armoede of welvaart? Janny gaat kriskras door Nederland om herinneringen op te halen bij mensen die daar smakelijk over kunnen vertellen én verrast hen met het favoriete lekkers uit hun jeugd.

Aflevering 4: Zeeuwse krukels en oesters

Janny bezoekt in Zeeland mevrouw Van Citters. Ze groeide op in een rijk burgemeestersgezin in Burgh. Er werd gekookt door ‘een meisje voor dag en nacht’. ‘Ik zocht vaak krukels (kleine zeeslakken) die we kookten en aten op krentenbrood. Je moet wel de plekjes weten waar je ze kan vinden. Met mijn vader raapte ik ook vaak oesters. Ik kan ze heel goed en snel openmaken en mijn vader at ze op. Ik ben er nog steeds dol op!’

 

Nieuwe afleveringen zijn elke week op MAX Vandaag/podcast, op NPO Radio 5 en in de NPO Radio 5-app en via de bekende streamingsdiensten te beluisteren. Op laatstgenoemde kunt u zich ook abonneren op deze podcast.

Geef een reactie