Duur 54:59
Gepubliceerd op 16 mei 2016

Twee zussen in verzet

Oud-verzetsstrijders Truus en Freddie kijken terug op hun oorlogsverleden.

De zussen Truus en Freddie, inmiddels respectievelijk 92 en 90 jaar oud, vertellen wat het betekende om verzetsstrijder te zijn. Ze kijken nog één keer terug op hun oorlogsverleden en de offers die ze hebben gebracht. Verder vertellen ze over de dilemma’s die op hun pad kwamen en de beslissingen die ze hebben genomen over leven en dood.

Ze waren nog maar tienermeisjes van 16 en 14 jaar toen ze zich aansloten bij het gewapend verzet. Hun vrouw-zijn bleek een ideale dekmantel voor het plegen van verzetsdaden. Samen met het meisje met het rode haar, Hannie Schaft, waren ze het tijdens de oorlog de 3 meest gezochte vrouwen van Nederland. Hun beslissing om bij het verzet te gaan, heeft een blijvende impact op hun leven en op dat van hun kinderen.

Overleden

Oud-verzetsvrouw en kunstenares Truus Menger-Oversteegen is zaterdag 18 juni 2016 op 92-jarige leeftijd in haar woonplaats Grootebroek overleden. Haar zus Freddie Oversteegen overlijdt 2 jaar later op 5 september 2018. Ze overlijdt een dag voor haar 93e verjaardag.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer