Duur 10:09
Gepubliceerd op 24 maart 2023

Sporen van Oorlog: Dolores Leeuwin duikt met kleinkinderen van oorlogsslachtoffers in familiegeschiedenis

Dolores Leeuwin presenteert de serie Sporen van Oorlog, waarin kleinkinderen van oorlogsslachtoffers op zoek gaan naar het verhaal van hun grootouders. Zo onderzoekt Michael Schuling het verhaal van zijn vader, zijn oma en de Duitse soldaat die zijn vader heeft verwekt. Beiden schuiven aan in Tijd voor MAX.

NPO 2 zendt Sporen van Oorlog in 6 delen uit op de vrijdagavond, om 22.20 uur. De 1e aflevering, van vrijdag 24 maart 2023, kunt u terugzien via NPO Start. Daarnaast leest u in dit artikel meer over het programma en kunt u hier het fragment van Villa VdB terugluisteren, waarin Michael Schuling meer over zijn zoektocht vertelt.

Geef een antwoord

Reacties (2)

  moniquevanvugt says:

  Het verhaal van Michael Schuling heeft veel indruk op mij gemaakt. Bij toeval had ik gisteren het Programma opstaan. Toen ik hoorde dat het o.a. over de Theresialaan 91 in Vught ging en daar ook werd gefilmd, kreeg ik letterlijk kippenvel. Ik ben in 1960 geboren op nummer 99 (4 huizen verderop dus) waar in de periode waar het over gaat mijn grootouders en mijn toen, inmiddels overleden, 20-jarige vader woonden. Zoveel geheimen, zoveel onduidelijkheden. Pas 10 jaar na mijn vaders overlijden kwamen wij erachter dat mijn oma joods was en dat mijn vader een autoriteit moet zijn geweest in het verzet in Amersfoort, gedurende de periode waar Michaels verhaal over gaat. Ik kan mij zo goed verplaatsen in het verhaal van Michael en wat al die geheimzinnigheid over het verleden met je doet en het je hele leven bewust of onbewust beïnvloed. Het heeft mij elk geval een klein stukje duidelijkheid gegeven over een periode die bij ons thuis altijd taboe was en waar nooit over werd gesproken. Ik ben Michael daar ontzettend dankbaar voor en hoop dat jullie mijn dank willen overbrengen! Ik wens hem alle goeds en ben blij dat het voor hem ( en daardoor onbedoeld zijdelings ook voor mij) een stuk verheldering heeft gegeven.

  Met een hartelijke groet,
  Monique

   MichaelSchuling says:

   Dag Monique,

   Hartelijk dank voor jouw reactie. Mijn hoop is dat we erover praten en ervan leren met elkaar. Beter praten, zodat het sneller kan helen en er nog tijd is om met elkaar verder te komen.

   Met vriendelijke groet,
   Michael

Bekijk ook

Meer