Zaterdag – Bruschetta met paddenstoelen, Cajunkip met zoete aardappel en pruimen met vanilleyoghurt

Zaterdag heeft u iets meer tijd om te koken en daarom hebben we speciaal voor u een smakelijk driegangenmenu samengesteld dat bestaat uit Bruschetta met paddenstoelen, Cajunkip met zoete aardappel en pruimen met vanilleyoghurt.

Bruschetta met paddenstoelen

Ingrediënten (2 personen):

  • 4 sneetjes volkoren stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gram gemengde paddestoelen
  • ½ bosuitje
  • 4 blaadjes basilicum
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiding:

Rooster de sneetjes stokbrood in de broodrooster of onder de grill aan beide zijden bruin. Wrijf de sneetjes in met het teentje knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken en reepjes.

Snijd de bosui in smalle ringen. Was de basilicum en knip de blaadjes klein. Verwarm de olie en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen met de uienringetjes snel voor er vocht uit de paddenstoelen treedt.

Pers de rest van de knoflook er boven uit. Maak dit op smaak met peper en de basilicum en schep het op de sneetjes brood.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 80 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 9 gram
Vet 3 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 2 gram
Zout 0,22 gram

cajunkip_shutterstock_1100_300

Cajunkip met zoete aardappel

Ingrediënten (2 personen):

  • 400 gram zoete aardappel
  • 2 theelepels cajun kruidenmix zonder zout
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 (rode) ui

Bereiding:

Warm de oven voor op 200° C. Boen de aardappelen goed schoon. Snijd de aardappelen in blokjes.

Meng de cajun kruidenmix door de olie. Schep de helft er van door de blokjes aardappel en doe ze op een bakblik van de oven.

Rooster de blokjes aardappel 10 minuten. Schep ze een keer om. Snijd de kipfilet in lange repen en meng er de rest van de kruidenolie door.

Leg de repen kip naast de blokjes aardappel en laat ze in 15 minuten mee gaar en bruin bakken. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.

Strooi de ringen ui de laatste 5 minuten over de aardappelen en bak ze mee.

Variatietip:

Lekker met spruitjes met appel en rozijnen.

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 450 kcal 610 kcal
Eiwit 35 gram 40 gram
Koolhydraten 45 gram 65 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 3 gram 4 gram
Vezels 6 gram 15 gram
Zout 0,3 gram 0,37 gram

yoghurtpruimen_shutterstock_1100_300j

Pruimen met vanilleyoghurt

Ingrediënten (2 personen):

  • 8 gedroogde pruimen
  • 1 kruidnagel
  • ¼ kaneelstokje
  • Citroenschil
  • 2 volle eetlepels magere bulgaarse yoghurt
  • ½ zakje vanillesuiker

Bereiding:

Was de pruimen en doe ze met de kruidnagel, de kaneel, de citroenschil en 100 ml water in een pan.

Kook de pruimen op een klein vuur in ca. 10 minuten zacht.

Verwijder de specerijen en laat de vloeistof zonder deksel op de pan inkoken. Laat dit afkoelen.

Roer de yoghurt met de vanillesuiker glad. Verdeel de pruimen over 2 schaaltjes en schep de yoghurt er op.

Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 95 kcal
Eiwit 2 gram
Koolhydraten 20 gram
Vet 0 gram
Verzadigd vet 0 gram
Vezels 5 gram
Zout 0,04 gram

Geef een reactie