Donderdag – Kerrietofu met sinaasappelsaus

Tofu is een eiwitrijk sojaproduct dat vaak als vleesvervanger wordt gebruikt. In dit heerlijke gerecht maakt de combinatie met kerrie en sinaasappel de tofu extra smakelijk.

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 teentje knoflook
  • 3 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 200 gram tofu
  • 2 sinaasappels
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout

Bereiding:

Pers het teentje knoflook uit boven een kom.

Roer er de kerrie en de gembersiroop door. Snijd de tofu in 2 plakken en bestrijk ze met het mengsel. Laat dit 1 uur in de koelkast intrekken.

Schil 1 sinaasappel dik en snijd het vruchtvlees in stukjes.

Pers de andere sinaasappel uit.

Verwarm de olie en bak hierin de plakken tofu in 4-6 minuten bruin.

Neem ze uit de pan en houd ze warm.

Doe de stukjes sinaasappel en het sinaasappelsap in de pan en warm dit even door.

Maak het op smaak met de sojasaus.

Variatietip:

Lekker met gestoofde courgette en zilvervliesrijst

Voedingswaarden per persoon

Recept Menu
Energie 260 kcal 605 kcal
Eiwit 15 gram 25 gram
Koolhydraten 20 gram 75 gram
Vet 15 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 4 gram 8 gram
Zout 0,71 gram 0,71 gram

Geef een reactie