Vrijdag – Snijbonen à la béarnaise

Peulvruchten zijn goed voor je gezondheid omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Dat is goed voor de bloedvaten. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld bruine bonen, kikkererwten en linzen. Pinda’s en ‘groene’ peulvruchten zoals doperwten en sperziebonen zijn officieel peulvruchten, maar rekenen we tot noten en groente omdat ze daar qua gezondheidseffecten op lijken.

Ingrediënten (2 personen)

  • 400 gram snijbonen
  • 2 plakjes bacon
  • 2 tomaten
  • Bonenkruid

Bereiding

Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle repen. Kook daarna de snijbonen in weinig water, net gaar. Snijd de bacon in reepjes en bak ze in een droge koekenpan bruin. Was de tomaten en snijd ze in parten.

Smoor de partjes tomaat enkele minuten met de bacon mee. Giet de snijbonen af en voeg de tomaten met bacon, peper en wat bonenkruid toe.

Variatietip:

Lekker met entrecote en aardappelen. Gebruik hiervoor:

  • 2 entrecotes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Bewaar bacon verpakt in plastic of in een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast. Vries eventueel in en bewaar bacon maximaal 2 maanden diepvries.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 65 kcal 415 kcal
Eiwit 5 gram 30 gram
Koolhydraten 5 gram 30 gram
Vet 1 gram 15 gram
Verzadigd vet 0 gram 3 gram
Vezels 8 gram 10 gram
Zout 0,2 gram 0,43 gram

(Bron: Voedingscentrum)

Geef een reactie