de toekomst is grijs

De Toekomst is Grijs: dit kun jij doen

In 2040 bereikt de vergrijzing in Nederland zijn hoogtepunt. Tegen die tijd is een kwart van de bevolking 65-plus en het aantal 80-plussers is dan verdubbeld. Daar is ons zorgstelsel niet op ingericht. Onze economie kan daar niet op draaien. Hetzelfde geldt voor de woning- en de arbeidsmarkt. Als er niet snel een Deltaplan komt staan we voor ongekende problemen, zeggen experts. Omroep MAX gaat op zoek naar hoopvolle initiatieven. Maar wat kun je zelf doen?

Dit kun jij doen

Vrijwilligersklussen vinden, zien wie er in je buurt hulp nodig heeft, of zelf een initiatief opzetten? Je vindt hier informatie over op de website Eén tegen eenzaamheid. Een initiatief van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Dit kun jij doen

Over De Toekomst is Grijs

In het crossmediale project De Toekomst is Grijs onderzoekt MAX de effecten van een veranderende bevolkingssamenstelling. Hoe ziet ons land er in 2040 uit als we nu niets doen? In diverse programma’s brengt MAX, samen met het publiek, initiatieven in kaart. De omroep spreekt met experts die zich druk maken over de almaar toenemende vergrijzing en gaat op zoek naar oplossingen in een debat. Dat doet MAX met oud en jong, want vergrijzing is iets waar iedereen mee te maken heeft. Na de podcast volgt vanaf februari 2024 een tv-serie en een debat, die beide te zien zijn op NPO 2. Gedurende de gehele periode kan het publiek meedenken door ideeën en oplossingen in te dienen op de website.

Geef een reactie