Dionne Stax in het online museum

Bezoek het online museum van De Nieuwe Vermeer

Wilt u alle werken uit de uitzendingen van De Nieuwe Vermeer nog eens rustig bekijken, of meer te weten komen over de meesterschilder uit Delft? Dat kan, in het online museum van De Nieuwe Vermeer! Bezoek de werkkamer van Johannes Vermeer, kijk zelf rond en ontdek meer Vermeer.

De Werkkamer van Vermeer

Wie was de wereldberoemde kunstenaar uit Delft? Hoe ging hij te werk? Wat maakt zijn creaties zo levensecht en welke details kenmerken het werk van Johannes Vermeer? Ontdek het tijdens een bezoekje aan zijn werkkamer.

De kamer van Vermeer is interactief en u kan er zelf in rondkijken. Sleep en klik om te navigeren door de ruimte. U staat in het midden van de ruimte, dus vergeet ook zo ver door te slepen dat u achter u kan kijken. In deze kamer leggen de experts en juryleden Pieter Roelofs en Abbie Vandivere meer uit over het leven van Vermeer en hoe de schilder te werk ging.

Klik bijvoorbeeld op de tafel met schilderspullen om meer te leren over de verf en pigmenten die Vermeer gebruikte. Of klik op het altaar om te weten te komen welke rol het geloof in het leven van de schilder speelde. Naast deze informatie over Johannes Vermeer zijn ook de werken van de meesterschilders te zien. Na iedere aflevering worden de werken zichtbaar aan de muren van de kamer. Zoom vooral in om op het gemak de kleinste details te bestuderen.

Bezoek de kamer van Vermeer

Expositie van de vrije categorie

Online expositie - De Nieuwe Vermeer

Als u op de pijl op de grond achter het schildersezel klikt betreed u de online expositie van de vrije categorie. Hierin ziet u de, in totaal 180, werken per aflevering bij elkaar hangen. Na iedere aflevering worden de 30 werken van de finalisten zichtbaar. Ook deze ruimte is interactief en op dezelfde manier te bedienen als de kamer van Vermeer. Sleep en klik om door de expositieruimte te navigeren. Van elk kunstwerk is een haarscherpe foto gemaakt zodat u tot op de penseelstreek, pennenstreep of zelfs dobbelsteen nauwkeurig kan inzoomen.

Kwamen de werken in de uitzending te snel voorbij? Bezoek dan zeker de online expositie om alle werken nog eens op uw gemak te kunnen bekijken.

Online expositie - De Nieuwe Vermeer - WinnaarBent u bijvoorbeeld benieuwd naar de winnaar van de eerste aflevering? Klik dan in de expositieruimte één keer op de pijl op de grond, sleep iets naar rechts en daar ziet u tussen de andere werken van ‘De Heer van Stand die zijn Handen Wast’ de winnaar hangen. Klik vervolgens op het witte icoontje op het werk en u ziet het werk van heel dichtbij.

Wilt u nog eens horen met welke informatie de kunstenaars aan de slag moesten? Jurylid Pieter Roelofs legt het kort uit als op één van zijn foto’s klikt in de expositieruimte.

Bezoek het online museum

Publieksmuseum

In de online expositieruimte hangen de werken van de finalisten van iedere aflevering. Bent u benieuwd naar de werken die de finale net niet hebben behaald? Breng dan een bezoekje aan ons online publieksmuseum. Hierin zijn alle overige werken van de afleveringen te bekijken. Daarnaast is dit ook de plek waar creatief Nederland haar talent laat zien. Want in deze galerij ziet hoe ook hoe heel Nederland aan de slag gaat met het werk van Johannes Vermeer.

Naar het publieksmuseum

Nog meer Vermeer?

Bekijk hier alle extra’s van De Nieuwe Vermeer:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

 

Geef een reactie

Reacties (4)

  Majolica says:

  En nog steeds zijn nergens de werken van de 30 finalisten te vinden. Aflevering 3 is al uitgezonden en nog niets. Heel erg waardeloos en respectloos naar die 30 finalisten.

   Redactie MAX says:

   Beste Majolica, als u op de pijl op de grond achter het schildersezel klikt, betreedt u de online expositie van de vrije categorie. Hierin ziet u de werken per aflevering bij elkaar hangen. Na iedere aflevering worden de 30 werken van de finalisten zichtbaar. Ook deze ruimte is interactief en op dezelfde manier te bedienen als de kamer van Vermeer. Sleep en klik om door de expositieruimte te navigeren!

  Jolien says:

  Ik kan mij vinden in de reactie van Majolica hieronder. De werken van de finalisten zijn erg slecht te vinden, en ook ik vind dat frustrerend. Waarom niet gewoon per aflevering een galerij? Zo moeilijk hoeft het toch niet te zijn? Met het plaatsen van die werken, diep verstopt in een 3D-kamer maken jullie de toegankelijkheid ervan nodeloos ingewikkeld. Een gemiste kans. Ik had vanavond de eerste aflevering (pas) gezien en was zeer benieuwd naar alle finalisten. Ik verwacht die dan gewoon eenvoudig te vinden op de website en ik beland in een oerwoud van informatie, knoppen, verschillende webpagina’s, wat een gedoe! En uiteindelijk moet ik blijkbaar klikken op een knop ‘ Expositie vrije categorie’? (wat een rare titel) en daar op zoek naar een onduidelijke schildersezel en een minuscuul kleine pijl? Waardeloos, sorry, dat ik het zeg. De deelnemers verdienen echt beter!

  Marjolein23 says:

  Zo jammer dat het vrije werk niet te zien is. Zo goed als de kamer van Vermeer werkt met het werk van de meesterschilders zo slecht werkt de kamer met het vrije werk. Waar is die schildersezel, ik zie wel een pijl, maar als ik daar op klik werkt het niet. Zo geen rekening gehouden met doelgroep van Max kijkers, gewoon een Gallery zoals voor de later ingestuurde werken was zoveel fijner geweest en had heel frustratie gescheeld.