Duur 00:30
Gepubliceerd op 25 februari 2019

Samen sterker

Kent u mevrouw Kuhlman? Zij is ‘het gezicht’ van het promotiespotje waarmee ik deze week (van 25 februari t/m 3 maart 2019) op radio en tv ‘reclame’ maak voor MAX en de luisteraars en kijkers oproep om ondersteunend lid te worden van onze omroep.

Bekend gezicht

Het kan zijn dat mevrouw Kuhlman u bekend voorkomt. Begin februari figureerde zij namelijk in een uitzending van Meldpunt. Wat is het geval? Mevrouw zat sinds 1993 in de WAO en haar pensioen zou neerkomen op niet meer dan zo’n 200 euro per jaar(!). In een eerdere uitzending van Meldpunt had mevrouw Kuhlman gezien dat zij al die jaren premievrij verder had kunnen doorbouwen aan haar pensioen. Het enige wat zij destijds had moeten doen, was een formuliertje invullen en toesturen naar het pensioenfonds. Maar doordat zij niet bekend was met deze regeling, had zij nooit iets opgestuurd. Ze had later weleens geprobeerd de premievrije opbouw te regelen. Zonder succes. In Meldpunt legden we uit dat de meeste pensioenfondsen inmiddels niet meer moeilijk doen over dat ene formuliertje. Mensen die voor de premievrijregeling in aanmerking kwamen, kunnen zich alsnog melden bij hun pensioenfonds. Duizenden mensen kunnen daardoor alsnog een volwaardig pensioen ontvangen.

Ons lukte het wel

Na die uitzending van Meldpunt wilde mevrouw Kuhlman het opnieuw proberen en meldde zich in het spreekuur van MAX Ombudsman. Nadat zij tot 3 keer toe van het pensioenfonds te horen had gekregen dat ze nergens recht op had, wisten wij na meer dan een jaar haar pensioen tóch veilig te stellen. We feliciteerden haar met een grote bos bloemen. Vandaar dat mevrouw Kuhlman met een stralende lach in het spotje zegt: “Dankzij de MAX Ombudsman heb ik mijn pensioen weer terug.” Hopelijk herkennen veel kijkers zich in het verhaal van mevrouw Kuhlman. MAX Ombudsman staat u met veel plezier te woord in hun spreekuur en helpt u waar mogelijk ook aan een rechtvaardig pensioen.

Uitwassen aanpakken

Behalve dat we u in individuele pensioenzaken bijstaan, knokt MAX ook op maatschappelijk niveau voor uw pensioen. Bijna 100.000 Nederlanders ondertekenden in 2018 het MAX Pensioenmanifest dat pleit voor simpeler, eerlijker en goedkopere pensioenen. Cees Grimbergen overhandigde het manifest op 19 november 2018 aan minister Koolmees. Wij blijven u informeren over de uitwassen in de pensioenwereld en hameren op de uitvoering van ons manifest. Zo wil MAX dat de Balkenendenorm voor werkers in de pensioenwereld gaat gelden. Pensioengeld is collectief geld. Het is geld van miljoenen Nederlanders. Daarbij past een terughoudende beloning. MAX stelt ook dat het simpeler, helderder en overzichtelijker moet worden. Het pensioen is voor gewone burgers abacadabra geworden. ‘Gooi het maar in mijn pet’, denken de meeste mensen. Dat is onacceptabel. Het gaat immers om hún geld.

Waardig ouder

MAX pakt zijn rol als belangenbehartiger voor ouderen breed op. Begin 2017 hebben we samen met KBO-PCOB en de ChristenUnie het manifest Waardig ouder worden opgesteld. Daaraan heeft vervolgens een groot aantal politieke en maatschappelijke organisaties zich verbonden. Het doel was destijds dat het volgende kabinet zich serieus zou gaan inzetten voor een samenleving waarin ouderen een volwaardige plaats hebben. Met een regeerakkoord waarin ‘Waardig ouder worden’ een prominente plaats heeft gekregen en met veel lokale en maatschappelijke initiatieven zijn  belangrijke stappen gezet. Maar we zullen ons blijven inzetten voor ‘Waardig ouder worden’.

Eenzaamheid bestrijden

Dit jaar maakt MAX van het bestrijden van eenzaamheid één van zijn speerpunten; we gaan er op vele manieren aandacht aan besteden. Ongeveer de helft van alle Nederlanders geeft aan zich eenzaam te voelen. Bij ouderen boven de 75 komt eenzaamheid nog veel vaker voor. Nu zijn het zo’n 700.000 ouderen. En als we niets doen, zijn dat er in 2030 meer dan 1 miljoen! We hebben ons dan ook met tal van andere organisaties uit volle overtuiging aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, een initiatief van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid. Samen zijn we één tegen eenzaamheid.

Elke dag wel iets

“Ik geniet altijd enorm van MAX, elke dag is er wel iets op de tv of radio dat ik graag zie”, zegt een MAX-lid in ons promotiespotje. We hebben dat geïllustreerd met hele korte fragmenten uit Heel Holland Bakt, Bed & Breakfast, Droomhuis gezocht en Tijd voor MAX. We hadden nog veel meer succesvolle programma’s kunnen laten zien, maar ja, als je maar 30 seconden tot je beschikking hebt, moet je keuzes maken.

Steeds grotere vuist

Als we 1 ding met ons spotje duidelijk willen maken is het dit: MAX is er voor u. Met onze tv- en radioprogramma’s én ook als belangenbehartiger staan wij voor u klaar. Hoe groter we zijn, hoe groter de vuist is die we kunnen maken. Steun MAX, zodat wij ook de komende jaren er voor u kunnen zijn. Word nu lid voor slechts 7,50 euro per jaar. Het lidmaatschap levert tal van voordelen op, zoals deelname aan exclusieve uitstapjes en evenementen en korting op producten. Als lid kunt u ook gratis een beroep doen op MAX Ombudsman voor uw juridische vragen, adviezen en problemen. Bent u al lid, vraag dan mensen in uw omgeving om ook te lid te worden. Voor ieder lid dat iemand anders lid van MAX maakt, ligt een mooi cadeau klaar. Bel nu naar 0900-5555000 of ga naar ikwordlidvanmax.nl.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer