MAX is niet te missen!

Op 2 oktober 2017 heb ik namens MAX aan de verzamelde vaderlandse pers het nieuwe tv-seizoen gepresenteerd. Vol trots kan ik u melden: het belooft – weer – een topseizoen te worden voor Omroep MAX!

Geen zomerstop

Eigenlijk doen we bij MAX niet aan seizoenen, althans wat de tv-programmering betreft. Want kennen collega-omroepen en –zenders vaak een typische zomerdip vol herhalingen, wij realiseren ons dat veel – met name oudere – mensen ook in de zomermaanden graag televisiekijken. En die bedienen wij op maat met programma’s van hoge kwaliteit, ook speciaal voor dit zomerseizoen geproduceerd. MAX was dus ook deze zomer continu en weer succesvol aanwezig. Met bijvoorbeeld programma’s als We zijn er Bijna! en Groeten van MAX, waarmee we de maandagavond met recht een MAX-avondje konden noemen. En inmiddels zitten de kijkers ook op zondag- én woensdagavond weer gebakken bij MAX, Heel Holland Bakt en Smaakt naar Meer. Maar goed, de Hilversumse traditie wil nu eenmaal dat je als omroep bij het begin van de herfst toont wat je de komende periode op het scherm brengt en daar doen we dan met liefde aan mee. En wat een seizoen wordt het: vol topdrama, verrassende documentaires, interessante programma’s waar je veel van opsteekt, maatschappelijke debatten en natuurlijk kwaliteitsamusement.

Bioscooppremière

We hielden de perspresentatie in het Louis Hartlooper Complex, een film- en cultureel centrum in de stad Utrecht. Dat was om een speciale reden. We organiseerden in het kader van de seizoenspresentatie voor de tv-journalisten namelijk in bioscoopsfeer een heuse voorpremière van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, een nieuwe tv-dramaserie waar wij heel hoge verwachtingen van hebben.

Het is een productie waar wij heel erg trots op zijn. De serie doet het geweldige boek Pogingen iets van het leven te maken enorm eer aan. Tim Oliehoek nam de regie voor zijn rekening. Nadat hij voor MAX de gelauwerde serie De Zaak Menten regisseerde, heeft hij weer een topstuk afgeleverd. Hij selecteerde fantastische auteurs; in de hoofdrollen zien we bijvoorbeeld Kees Hulst, André van Duin en Olga Zuiderhoek. Martin van Waardenberg schreef het geweldige script met hulp van de auteur van het originele boek. Producent Blazhoffski was verantwoordelijk voor de daadwerkelijke realisatie. Zowel de cast (de spelers) als de crew (de makers) was bij de exclusieve perspremière aanwezig en beantwoordden vragen van de journalisten, poseerden voor de camera’s en gaven video-interviews. De twaalfdelige serie is te zien vanaf 23 oktober 2017, iedere maandagavond 22.15 uur op NPO 1. Een echte aanrader als u houdt van een goed uitgebalanceerde mix van humor en drama!

Nog één seizoen Dokter Deen

We bieden naast Het geheime dagboek van Hendrik Groen nóg meer drama. Zo zal Dokter Deen in het laatste seizoen tot een spannende ontknoping leiden. De kijker wordt nog één keer meegenomen in het leven van de Vlielandse huisartsenfamilie Deen. Ook zijn we begonnen met het draaien van de laatste afleveringen van Heer & Meester.

Opstarten en afsluiten met MAX

 U kunt MAX de komende tijd eigenlijk niet missen. Elke werkdag kan met MAX de dag worden opgestart én afgesloten. Na Nederland in Beweging! en de MAX Geheugentrainer hoeft u zich met het nieuwe Kook mee met MAX nooit meer het hoofd te breken over die ene moeilijke vraag: wat moet ik in vredesnaam op tafel zetten vanavond? Tijd voor MAX en Hallo Nederland, die net terug zijn gekeerd van een succesvolle toer door Nederland, luiden weer vertrouwd de avond in op NPO 1 en 2.

Grote variatie aan docu’s

Maar er ligt ook veel nieuws in het verschiet. MAX brengt dit jaar veel verschillende documentaireseries. Zo hebben we een jaar lang gefilmd bij een van de grootste familiebedrijven van Nederland, Van der Valk. Aan de hand van de vierde generatie geven wij in Jonge Valken een unieke kijk achter de schermen bij deze horecafamilie.

In het gloednieuwe Laat mij maar lopen is een MAX-ploeg meegelopen met de bedevaartstocht naar Sanitiago de Compostela. Programmamaakster Mariska van der Klis (bekend als Mariska Hulscher) volgt hierin 7 pelgrims die in 3 weken 500 kilometer afleggen, hun motivatie, ontberingen en bijzondere ontmoetingen.

Ook verwachten we binnenkort Vaarwel Nederland, waarin MAX het pad volgt van Nederlanders die in de jaren 50 de oversteek waagden naar ‘het nieuwe land’. En dichterbij huis bezoekt Midas Dekkers in De eilanden de Wadden, waar hij kijkers alles leert over het prachtige gebied en zijn bewoners.

In het programma Nederland op Film creëren we een prachtig document met historische waarde door oude amateuropnames een plek te geven. En in de nieuwe serie De Kunstdetective volgt MAX de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand tijdens zijn speurtochten naar gestolen kunst, zowel in Nederland als in het buitenland.

Zorg en gezondheid

Gezondheid blijft een belangrijk thema voor MAX. Zo zenden wij dit najaar weer Operatie Live uit, ditmaal met Dionne Stax, die voor ons ook weer Van Onschatbare waarde zal presenteren. En in MAX Masterclass is er aandacht voor de werking van het brein, onder leiding van de inspirerende, hartstochtelijke professor Erik Scherder. Speciaal voor MAX heeft hij 3 colleges samengesteld waarin we meer te weten komen over de complexe werking van onze hersenen.

Het Nationaal Zorgdebat was een groot succes dit jaar, en ook volgend jaar zullen er meerdere MAX-debatten volgen, over kwesties die Nederlanders bezighouden onder de titel Nationaal Debat.

Heb ik teveel gezegd? En dit is nog niet alles… U kunt gewoon niet om MAX op het scherm heen! We trekken komend seizoen alles uit de kast om het u als tv-kijker naar de zin te maken. Ik wens u heel veel kijkplezier!

Geef een reactie