Kom maar op

In aansluiting op het maatschappelijke MAX-programma Meldpunt schrijft presentatrice Elles de Bruin elke 2 weken een column over consumentenzaken. Deze keer: Elles vraagt om uw hulp voor het nieuwe seizoen van Meldpunt.

In de afgelopen zomermaanden was Meldpunt niet op de buis, maar desondanks bleef u de redactie in die periode van onderwerpen voorzien, ook online via maxmeldpunt.nl. Problemen waarmee u worstelt en die u met ons deelt.

Nieuwe kwesties

Deze zomer bijvoorbeeld ontvingen wij veel meldingen over het CBR (Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen). In het verleden hebben wij over deze organisatie meerdere uitzendingen gemaakt en nog steeds functioneert het CBR slecht. U klaagt bij ons vooral over de lange wachttijden voor het toekennen van gezondheidsverklaringen die nodig zijn voor een nieuw rijbewijs, onder andere na ziekte of bij ouderdom. We gaan er zeker in het komende seizoen op terugkomen.

Succes voor de ombudsmannen en de redactie

En u weet ons ook nog steeds te vinden bij problemen over uw pensioen. In juli 2019 werd duidelijk dat pensioenfonds ABP stopt met het terugvorderen van circa 2 miljoen euro uitgekeerd pensioengeld, dit nadat ombudsman Rogier de Haan het in Meldpunt voor de kijkers opnam. Deze pensioendeelnemers konden namelijk niet weten dat zij te veel hadden ontvangen. Trots ben ik op onze ombudsmannen en de redactie dat wij dat voor elkaar krijgen en ik durf te zeggen dat we voor veel mensen het verschil maken.

Meld uw probleem

En dat willen we blijven doen, ook komend seizoen. De redactie is al weer druk bezig om misstanden op te sporen en recht te zetten. Onze verslaggevers en ikzelf zijn al weer op pad om items te draaien. Hierbij doe ik een dringende oproep aan u: blijf ons voeden met onderwerpen. Over pensioenen, de zorg, oplichting, financiën en andere brandende kwesties: wij gaan ermee aan de slag voor onze tv-uitzending en de website. Meld u kwestie via maxmeldpunt.nl of stuur een mail naar meldpunt@omroepmax.nl

Meldpunt, vanaf 13 september 2019 elke vrijdag om 19.00 uur op NPO 2.

Geef een reactie