Kerstwens – Zorg voor elkaar

In deze donkere dagen vraag ik uw aandacht voor de eenzame ouderen. Tijdens de feestdagen voelen zij het gemis van dierbare naasten nog harder dan normaal. Wie heeft er in uw omgeving behoefte aan een hartelijk woord, een arm om de schouders, een kopje thee? Breng een bezoekje of nodig iemand uit. Maak het ook voor die ander onvergetelijke feestdagen!

Zorgen voor elkaar moet financieel mogelijk zijn. Er wordt al te veel bezuinigd op thuiszorg en verpleeghuiszorg. Mantelzorg hoort beloond te worden, niet bestraft. Daarom ben ik blij dat de mantelzorgboete is uitgesteld. De kostendelersnorm voor ouderen met inwonende kinderen die hen verzorgen wordt nu ingevoerd per 1 januari 2018. De alleenstaande AOW’er die met een kind samenwoont komt met de kostendelersnorm slechts nog in aanmerking voor een gehuwden-AOW en moet dus € 350 bruto per maand inleveren. Schandalig, die hele regeling moet van tafel!

Ik wens u prettige feestdagen en een gezond 2017! Geniet van onze extra sfeervolle programma’s op radio en televisie. Tot in het nieuwe jaar!

Jan Slagter
Directeur Omroep MAX

Geef een reactie