Nieuw jaar

Gelukkig nieuwjaar!

Namens alle medewerkers van MAX wens ik u en uw dierbaren het allerbeste toe voor het nieuwe jaar, vooral een goede gezondheid. En aandacht. Als ik één ding mag wensen voor 2018 is dat er nóg beter wordt omgekeken naar eenzame ouderen. Dat geldt voor alleenstaanden zonder kinderen, maar ook voor andere ouderen zonder breed netwerk, want kinderen komen vaak niet toe aan het geven van voldoende mantelzorg. De politiek verwacht echt te veel van de zelfredzaamheid van kwetsbare ouderen, zo blijkt helaas uit recent onderzoek.

Zeer succesvol jaar

Omroep MAX kan terugkijken op een zeer succesvol jaar op alle platformen waar wij actief zijn: radio (goede waardering), internet (steeds meer bezoekers op maxvandaag.nl), ons MAX Magazine (de oplage blijft maar stijgen), apps (geven 100.000 mensen plezier) en tv (recordkijkcijfers voor Heel Holland Bakt en We zijn er Bijna!, de prachtige serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen en verrassende andere nieuwe producties). Ons initiatief, het manifest Waardig Ouder Worden vond brede acceptatie, met MAX Maakt Mogelijk konden we veel betekenen voor ouderen in binnen- en buitenland, goed werk werd verricht door MAX Ombudsman (pensioenen, digitale overheid) en Soresdienst. Persoonlijk kijk ik trots terug op de opening van het Ben Oude NijHuis, de woonvorm die hopelijk als voorbeeld kan dienen om ouderen de zorg te bieden die ze verdienen.

Fantastische plannen voor 2018

We hebben fantastische plannen voor 2018. Nieuwe radioprogramma’s met Jeroen van Inkel, Mieke van der Weij en Peter de Bie. Op tv komen we met het laatste seizoen van Dokter Deen en natuurlijk ook weer Heel Holland Bakt en We zijn er Bijna!. Maar ook Nederland op film, De eilanden met Midas Dekkers en 3 masterclasses over onze hersenen door Erik Scherder en nog veel meer. U kunt op ons blijven rekenen, ook in het nieuwe jaar!

Jan Slagter
Directeur Omroep MAX

Geef een reactie

Reacties (4)

    hrmione says:

    Geachte heer Slagter. bedankt voor uw goede wensen voor 2018. Ik hoop echt dat er in 2018 wordt omgekeken naar eenzame ouderen zoals ik, alleenstaand en gehandicapt. Was met de jaarwisseling helemaal alleen, niemand die me een gelukkig nieuwjaar heeft toegewens ook niet telefonischt. Zelfs mijn mantelzorger – die het sinds een maand laat afweten – niet!! Heb in 2017 zoveel ellende meegemaakt o.a. met de gemeente Den Haag (indicatie huishoudelijke zorg waarvoor ik ook jullie ombudsman schriftelijk heb benaderd). Al die bezuinigingen in de zorg , het is een schande! Moet zelf sinds een paar maanden mijn avondeten klaarmaken maar loop met 2 krukken. Als het in dit jaar zo verder gaat, stap ik uit het leven. Met vriendelijke groeten, Hermi Bosch-Hanselaar,

    gzinken says:

    Is dit wat de regering wilt,een slechte ouderen zorg een veel te duur ziekenfonds zodat er mensen zijn die hun medicijnen niet meer kunnen betalen het eten en onze energie voorziening wordt weer duurder en ieder jaar komen in nederland weer miljonairs bij en de mensen met belachelijke inkomens krijgen steeds meer ,in de sport en in de showwereld wordt ook met geld gesmeten ,en mensen die 40 of zelf 50 jaren gewerkt hebben en deze maatschappij hebben opgebouwd en mensen die op deze regering gestemd hebben zodat dat die Heeren hun mooie baantje kunnen behouden zijn de kiezers ook heel snel vergeten en Max kan hier ook niets aan doen,want wie het dichtste bij het vuur zit warm zich het beste.Vergrijzing is geen ziekte het is een kleur van mensen die deze maatschappij hebben opgebouwd die in den haag weer wordt afgebroken.SCHANDE.

    Hanneman says:

    Niet alleen verwacht de politiek teveel van de zelfredzaamheid van kwetsbare groepen, ze stellen normen, althans, de meeste grote partijen. Nieuwe! Vaak onfatsoenlijke. En élke partij die in Den Haag met de VVD aantreedt zal omwille van eigenbelang, zelfbelangrijkmakerij, ’n leuk salaris, altijd met VVD beleid akkoord gaan. VVD voert aan en verder iedereen op dat spoor alles uit. Daarom die hart en hoofdverscheurende reacties op de mooie wensen van Jan. Eén van de mevrouwen die zich schijnbaar voor de sociale leeuwen durft te gooien door de melding van haar nummer. Ik hoop dat in het netwerk van vrijwilligers dat MAX nogal ‘ns inzet er iemand in Den Haag is te vinden die deze mevrouw met terugwerkende kracht de beste wensen brengt, welke dat ook mogen zijn. Waarschijnlijk is een persoonlijk contact al voldoende.
    Namens mijn kat Jip en mijzelf dan toch ook minstens de allerbeste wensen aan zeer velen, welke en wie dat dan ook mogen zijn. Mijn lijst van verwensingen is trouwens ook niet kort. Maar het voert te ver om ze allemaal te noemen laat staan uit te leggen. Den engelen en de boeven. Soms verdomde lastig ze van elkaar te onderscheiden. Maar aan de de engelen en hun aspiranten; Ik wens u veel sterkte in ons bestaan wat we nu eenmaal delen met ook boeven. Dat er maar veel mooi weer, zon of frisse regen, mag zijn. Een enkele lieve ziel, al is ’t maar op de achtergrond, voor iedereen. Hoop doet leven.

    hrmione says:

    Zojuist en telefoontje gekregen van een mevrouw in Eindhoven n.a.v mijn reactie op de nieuwjaarswensen van Jan Slagter. Lieve mevrouw Post, u hebt mijn dag gelukkig gemaakt. Moest er van huilen en lachen, zo ontroerd was ik als eenzame oudere vrouw.