De beste wensen voor het nieuwe jaar!

Wat vliegt de tijd, alweer een jaar om… De jaarwisseling is een mooie aanleiding om in deze jachtige tijden even pas op de plaats te maken en een moment rust te nemen om terug te blikken op het voorbije jaar en te bespiegelen wat het nieuwe jaar ons zal brengen, al dan niet gepaard gaande met voornemens om van dat krakend verse jaar iets moois te maken. Maar laat ik beginnen om u het allerbeste te wensen voor 2019 en bovenal een goede gezondheid!

Hoogtepunt na hoogtepunt

Ik overdrijf niet als ik stel dat 2018 voor MAX een aaneenschakeling van hoogtepunten was. We waren er het hele jaar door altijd en overal voor u, ook weer volop in de zomer met nieuwe programma’s, zoals De nieuwe lekkerbek en Laat mij maar lopen. Niet alleen op tv, ook op de radio en online én door het hele land, van Limburg tot Friesland, kwam u ons tegen. Onze ledendagen waren drukbezocht en supergezellig. Overweldigende kijkcijfers waren er weer voor We zijn er bijna!, Heel Holland Bakt en Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Deze ontroerende dramaserie die bij menige kijker regelmatig een glimlach ontlokt, werd bekroond met maar liefst 2 Gouden Kalveren! Dit seizoen is Heel Holland Bakt voor het eerst in de wintermaanden te zien. Dat hebben we geweten: de kijkcijfers gaan met wekelijks ruim 3 miljoen kijkers compleet door het dak! En wat heerlijk was het om Erica Terpstra weer op de voet te kunnen volgen tijdens haar reizen en ontmoetingen met bijzondere culturen.

Voor u en andere ouderen

Met MAX Maakt Mogelijk hebben we dankzij uw gulle giften in binnen- en buitenland projecten voor ouderen kunnen steunen en speciale wensen in vervulling laten gaan. MAX was ook succesvol als belangenbehartiger voor ouderen: ons pensioenmanifest hebben we met bijna 100.000 ondertekenaars aangeboden aan minister Koolmees en MAX Ombudsman kon de 25.000ste beller van goed advies voorzien. Ik ben blij dat mediaminister Arie Slob heeft aangetoond het belang van de publieke omroep in te zien door een dreigende extra bezuiniging van 40 miljoen van tafel te halen.

Trots op onze Tineke

Onze Tineke de Nooij – die Bert Haandrikman als radiocollega verwelkomde – werd geëerd met haar portret in de Wall of Fame in Beeld en Geluid omdat ze eerder dit jaar de Ere-Zilveren Reismicrofoon had ontvangen voor haar werk als radio-dj.

Als een trein

Ons MAX Magazine loopt als een trein; steeds meer ouderen (maar zij niet alleen) besluiten een abonnement te nemen op onze gids die elke week zoveel meer biedt dan alleen programma-informatie. Onze gratis apps Met het mes op tafel, Heel Holland Bakt en MAX Geheugentrainer blijven – terecht – grote aftrek vinden. En onze site MAXvandaag.nl ontwikkelt zich steeds meer tot hét online platform voor ouderen, met iedere dag relevant nieuws, leuke columns, korte cursussen enzovoorts. Het is een makkelijke manier om op de hoogte te blijven van alles wat er speelt, waaronder actuele informatie over onze programma’s.

Bekroning

En dan werd ik begin december ook nog eens volkomen verrast met de Prins Maurits medaille voor onze bijdrage aan een betere beeldvorming van de krijgsmacht. Wat een ‘bekroning’ van een in alle opzichten mooi en succesvol jaar!

Keihard aan de slag

Dan is het natuurlijk verleidelijk om aan het eind van zo’n jubeljaar op je lauweren te gaan rusten, maar de realiteit is anders. Want u heeft ook in 2019 weer hoge verwachtingen van ons; en gelijk heeft u! En dus hebben we de afgelopen periode keihard gewerkt om u ook in het nieuwe jaar te verwennen met de u zo vertrouwde en geliefde programma’s, maar ook met verrassende nieuwe. Zo keert het bekende Meldpunt dit seizoen terug, maar met een compleet vernieuwde formule! Ik verheug me met velen van u enorm op het 2e seizoen van de gelauwerde serie Het geheime dagboek van Hendrik Groen. Compleet nieuwe programma’s zijn bijvoorbeeld Wat een verhaal met André van Duin en Anne-Marie Jung. Daarin worden hilarische echt gebeurde verhalen nagespeeld door acteurs. En al vanaf 4 januari kunt u genieten van Napoleon in Holland. In deze vierdelige reeks gaat Huub Stapel op zoek naar verhalen over de beroemde keizer Napoleon, die een tijd lang over ons land heerste.

In januari start op de vrijdagavond de legendarische Jan van Veen met zijn Candlelight; dat wordt zwijmelen bij de radio!

Een mooi jaar

Heeft u goede voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar? Wij van MAX gaan er voor u een mooi jaar van maken, dat is mijn goede voornemen. U kunt ook in 2019 op ons rekenen!

Jan Slagter
Directeur Omroep MAX

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Ik heb geen extra goede voornemens gemaakt, omdat ik tientallen jaren de beste voornemens heb (en niet alleen op 1 januari, maar gedurende het hele jaar), als maar mogelijk zijn, binnen mijn denkraam en werkraam.