Bibian Mentel

Bibian Mentel wint opnieuw goud

Na de winst op het onderdeel snowboardcross, heeft paralympisch snowboarder Bibian Mentel ook het goud gewonnen op het onderdeel banked slalom. De Nederlandse Lisa Bunschoten pakt het brons.

Spannend tot het einde

Het is lange tijd spannend op de banked slalom: in de eerste 2 runs zet Mentel de snelste tijd neer, maar in de 3e run gaat de koppositie naar Lisa Bunschoten. Bij banked slalom telt de snelste tijd uit 3 runs, dus het was tot op het einde spannend voor beide dames. Uiteindelijk weet Mentel toch te winnen en wordt Bunschoten 3e.

Medaillespiegel

Door deze 2 medailles is Nederland nu de top 10 van de medaillespiegel binnengekomen. De doelstelling is 5 medailles, maar inmiddels heeft TeamNL er al 7. Dit kunnen er nog meer worden, want zitskiërs Linda van Impelen en Jeroen Kampschreur komen nog in actie. Op 18 maart 2018 worden de Paralympische Winterspelen gesloten met een sluitingsceremonie die vanaf 12.00 uur live te volgen is op NPO 2.

Olympische Genen van…

Ter ere van de Paralympische Spelen van 2018 zijn wij op bezoek gegaan bij de trotse (groot)ouders van paralympiërs Linda van Impelen, Jeroen Kampschreur en Bibian Mentel. De video’s zijn nu te bekijken.

(Bron: site TeamNL, ANP, NOS)

Geef een reactie