Bibian mentel

Bibian Mentel draagt vlag tijdens openingsceremonie Paralympische Spelen

De Paralympische Spelen in PyeongChang worden op 9 maart 2018 feestelijk geopend. De Nederlandse delegatie is natuurlijk ook bij deze openingsceremonie en de vlag zal gedragen worden door snowboarder Bibian Mentel. 

Gevraagd door Esther Vergeer

Chef de mission Esther Vergeer heeft Mentel gevraagd dit te doen. “Bibian is op en top sportvrouw, met een ongekend doorzettingsvermogen”, vertelt Esther Vergeer op de website van TeamNL over haar keuze. “Het is een hele eervolle taak om iemand te vragen als vlaggendrager. Gezien Bibians enorme bijdrage aan de ontwikkeling van de sport, het inspireren van jonge talenten en haar prestaties, heb ik voor haar gekozen.”

Voor de 2e keer

Mentel zelf ziet erg uit naar het moment: “Ik ben heel erg vereerd dat ik het nu weer mag doen”, vertelt ze. “Ik had het niet verwacht en was echt verbaasd toen Esther me vroeg. Maar ik heb er heel veel zin in.” Zoals ze zelf al zegt is het niet de eerste keer dat zij de vlag mag dragen tijdens de openingsceremonie van een Paralympische Spelen. In 2014, in het Russische Sotsji, doet zij dit ook al. Tijdens die winterspelen wint Mentel het goud op het onderdeel snowboardcross, waar ze in 2018 in PyeongChang weer aan meedoet. Daarnaast komt zij ook in actie op het onderdeel banked slalom.

Het is lange tijd spannend of Mentel wel van de partij kan zijn, want in juli 2017 wordt voor de 8e keer kanker bij haar geconstateerd. Pas begin 2018 wordt duidelijk dat zij toch kan starten.

Olympische genen van…

Bibians moeder Maude is een van de trotse (groot)ouders die centraal staat in onze serie Olympische genen van… Ook de oma en moeder van paralympiër Linda van Impelen en de ouders van paralympische zitskiër Jeroen Kampschreur komen aan het woord.

Daarnaast is de moeder van Bibian op 9 maart 2018 te gast bij Tijd voor MAX om te praten over Bibian en de Paralympische Spelen. U ziet Tijd voor MAX elke werkdag om 17.10 uur op NPO 1.

Geef een reactie