Kook mee met MAX: zelfgemaakte speltwraps met bietenhummus en geroosterde wortel
Publicatiedatum: 17 december 2025
De zelfgemaakte speltwraps gevuld met bietenhummus en geroosterde wortel van Sandra zijn niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. De aardse zoetheid van de biet en wortel combineert perfect met de zachte wraps. Ideaal als lunch of avondeten.
Ingrediënten:
Voor de wraps:
- 100 gram volkoren speltmeel
- 50 milliliter lauwwarm water
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snufje zout
Voor de vulling:
- 2 kleine wortels
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram voorgekookte rode biet
- 1 blik kikkererwten a 400 gram
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tahin
- 1 citroen
- peper en zout
- 0,5 bosje koriander
Extra:
- ijsklontje
Bereidingswijze:
Meng de speltmeel met het zout in een kom. Voeg de olijfolie en het lauwwarme water toe en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt 15 minuten rusten.
Spoel de kikkererwten af. Pel en hak de knoflook. Pureer de rode biet met de kikkererwten, knoflook, tahin, citroensap, scheutje olijfolie en een snufje zout tot een gladde spread. Voeg voor een extra smeuïge hummus een ijsklontje toe voor het pureren.
Verdeel het deeg in 2 bolletjes en rol deze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot dunne cirkels van ongeveer 20 cm doorsnee. Verhit een droge koekenpan en bak elke wrap 1–2 minuten per kant tot er lichtbruine plekjes ontstaan. Houd warm onder een theedoek. Schil de wortels en snijd in dunne reepjes. Besmeer de zelfgemaakte wraps met de bietenhummus en verdeel de wortelreepjes erover. Pluk de koriander en verdeel erover.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



