Kook mee met MAX: aardappelstoof met boerenkool, pastinaak en mosterdroom
Publicatiedatum: 4 december 2025
Pastinaak is een wortelgroente met een zachte, lichtzoete smaak. De groente heeft een romige structuur en een nootachtige toon. Het is lekker in soepen, ovenschotels maar ook in stoofgerechten. Daar verwerkt Mounir het deze keer in. Hij maakt een heerlijke aardappelstoof met boerenkool, pastinaak en mosterdroom.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 300 gram kruimige aardappels
- 200 gram pastinaak
- 1 ui olijfolie
- 1 theelepel karwijzaad
- 100 milliliter (plantaardige) room
- 200 gram fijngesneden boerenkool
- 1 eetlepel grove mosterd
- peper en zout
- 40 gram gerookte amandelen
Bereidingswijze:
Schil de aardappels en pastinaak en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een ruime pan en fruit de ui met het karwijzaad circa 2 minuten. Voeg de aardappel- en pastinaakblokjes toe en bak 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schenk er de room en een scheutje water bij en stoof circa 5 minuten met een deksel op de pan. Voeg dan de boerenkool toe, schep om en stoof nog 10 minuten tot alles gaar is. Voeg de mosterd en room toe en warm nog circa 2 minuten zachtjes door. Breng op smaak met zout en peper. Hak de amandelen grof. Verdeel de stoof over de borden en bestrooi met de amandelen.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



