Kook mee met MAX: couscous met lamsgehakt, pompoen en munt
Publicatiedatum: 27 november 2025
Dit kleurrijke en smaakvolle gerecht combineert de zoete smaak van pompoen met kruidig lamsgehakt en frisse sinaasappel. Afgewerkt met munt en een beetje kaneel en komijn, heeft deze couscous een perfecte balans tussen zoet, hartig en fris.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 kleine flespompoen
- olijfolie
- 2 theelepel komijnpoeder
- 2 theelepel kaneelpoeder
- 150 gram couscous
- 1 rode ui
- 150 gram lamsgehakt
- peper en zout
- 1 sinaasappel
- paar takjes munt
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de pompoen en snijd in blokjes. Verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met de komijnpoeder en kaneelpoeder. Bestrooi met peper en zout. Rooster de pompoenblokjes circa 25 minuten.
Bereid de couscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak in circa 7 minuten rul. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de sinaasappelschil boven de couscous en pers er eventueel een beetje sap boven.
Voeg het gehakt en de pompoen toe. Hak de munt en voeg toe. Voeg een scheut olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout. Roer goed door. Verdeel de couscous over de borden.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



