Kook mee met MAX: pompoencurry met rijst en pinda’s
Publicatiedatum: 24 november 2025
Pinda’s zijn een veelzijdig product dat veel gerechten net wat extra smaak en bite geeft. Ze zorgen voor een hartige, knapperige toevoeging en passen goed bij zowel warme als koude gerechten. Mounir gebruikt ze deze keer in een heerlijke pompoencurry met rijst.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram pandanrijst
- 1 kleine flespompoen
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- zonnebloemolie
- 1 eetlepel garam masala
- 200 milliliter kokosmelk
- scheutje sojasaus
- 1 limoen
- 0,5 bosje koriander
- 30 gram ongezouten pinda’s
Bereidingswijze
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de pompoen in blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een wok op hapjespan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes toe en bak circa 2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak circa 1 minuut. Voeg de kokosmelk toe en net zoveel water tot de pompoen onder staat. Laat circa 15 minuten op laag vuur met de deksel op de pan sudderen.
Breng op smaak met peper en zout, sojasaus en limoensap naar smaak. Hak de koriander en pinda’s. Verdeel de rijst over de borden en verdeel hierover de curry. Bestrooi met de koriander en pinda’s.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



