Kook mee met MAX: Italiaanse linzensoep met cavolo nero en pancetta

Kook mee met MAX: Italiaanse linzensoep met cavolo nero en pancetta

Cavolo nero is een Italiaanse koolsoort die ook bekend staat als palmkool of zwarte kool. Het is een mediterrane groente die familie is van boerenkool en heeft lange, smalle, donkergroene bladeren met een iets pittigere en zoetere smaak dan gewone boerenkool. Sandra verwerkt de cavolo nero in deze Italiaanse linzensoep.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram cavolo nero
  • 100 gram groene linzen
  • olijfolie
  • 100 gram pancetta
  • 750 milliliter water
  • 1 laurierblad
  • zout en peper
  • 1 theelepel balsamicoazijn
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • stuk brood

Bereidingswijze:

Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne halve ringen. Schil vervolgens de wortel en snijd in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook, snijd de cavolo nero in dunne reepjes en spoel de linzen af.

Verwarm een scheutje olie in een soeppan en bak de pancetta circa 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak circa 1 minuut mee. Doe dan de prei en wortel in de pan en bak dit circa 3 minuten mee. Voeg daarna de linzen, water en het laurierblad toe. Kook circa 15 minuten op zacht vuur met de deksel op de pan. Voeg de cavolo nero toe en kook nog circa 5 minuten.

Verwijder het laurierblad en breng op smaak met peper, zout en een scheutje balsamicoazijn. Verdeel de soep over borden en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Serveer met brood.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie