Kook mee met MAX: kruidige bulgur met geroosterde rodekool, feta en granaatappelmelasse

Kook mee met MAX: kruidige bulgur met geroosterde rode kool, feta en granaatappelmelasse

Bulgur is een graanproduct gemaakt van gestoomde, gedroogde en gebroken tarwekorrels. Het heeft een milde, nootachtige smaak. Door de rode kool, feta en granaatappelmelasse die Sandra toevoegt, ontstaat er een heerlijke smaaksensatie.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 0,5 rode kool
  • olijfolie
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • zout en peper
  • 150 gram fijne bulgur
  • 0,5 bosje koriander
  • 0,5 bosje peterselie
  • 0,5 bosje munt
  • 40 gram amandelen
  • 75 gram feta
  • 1 eetlepel granaatappelmelasse

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de rode kool in kwarten en vervolgens in plakken van circa 1 cm, maar houd de kern eraan. Verspreid over een bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met komijnpoeder, peper en zout. Rooster circa 25 minuten.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de bulgur volgens de bereidingswijze op de verpakking. Hak de koriander, peterselie en munt fijn. Giet de bulgur af en voeg de kruiden toe. Voeg een scheutje olie toe en breng op smaak met peper en zout. Hak de amandelen.

Verdeel de kruidige bulgur over de borden. Leg er wat geroosterde rodekool op en verkruimel er de feta over. Bestrooi met de amandelen en lepel er wat granaatappelmelasse over.

Tip: Heeft u nog een citroentje in huis? Pers wat van het sap boven de bulgur, dat maakt het nog frisser.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie